Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir braškėmis | Receptas

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir braškėmis | Receptas
Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų skersmens torto forma.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • minkštas sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio)
    • miltai: 200 gramų
    • kakava: 50 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • paruošta stipri kava: 2 šaukštų (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
    • pienas: 200 mililitrų
    Kremui:
    • graikiškas jogurtas: 300 gramų
    • grietinėlė: 300 gramų (bent 35%)
    • saldintas sutirštintas pienas: 0,5 indelio (200 gramų)
    • želatina: 24 gramų (+ 100 ml karšto vandens ištirpinti)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • tarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • šviežios braškės: 400 gramų
    Papuošimui:
    • šokoladinis glajus
    • juodas šokoladas: 100 gramų (arba pieniškas)
    • sviestas: 25 gramų
    • pienas: 30 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską sumaišome bei persijojame. Persijojame kelis kartus. Pieną sumaišone su paruošta kava.
  2. 2. Tuomet sviestą bei cukrų išplakame iki baltumo. Po vieną mušame kiaušinius, kas kartą gerai išplakame. Iš viso plakame ne mažiau kaip 5 minutes. Į sviesto bei cukraus masę beriame pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada po truputį pilame pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydamos. Beriame likusius miltus bei supilame likusį pieną, maišome, kol viskas susimaišys.
  5. 4. Po to orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Pilame tešlą į 20 centimetrų torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame maždaug 60 minučių (tikriname mediniu pagaliuku). Iškeptą biskvitą atvėsiname bei supjaustome į tris dalis.
  6. 5. Kremui graikišką jogurtą sumaišome su saldintu sutirštintu pienu, citrinos sultimis, žievele ir vanile. Želatiną užpilame karštu vandeniu, ištirpiname bei truputį atvėsiname. Grietinėlę išplakame atskirame dubenyje. Į jogurto masę palengva nuolatos maišydamos supilame želatiną, tuomet įmaišome plaktą grietinėlę.
  7. 6. Surinkame tortą: Dedame vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito išdėliojame braškes, paskleidžiame pusę kremo, dedame kitą biskvitą, dar braškių bei likusio kremo. Uždengiame likusiu biskvitu. Dedame tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.
  8. 7. Šokoladinį glajų ruošiame taip: viską išlydome dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišome, leidžiame truputį atvėsti bei sutirštėti.
  9. 8. Tortą puošiame šokoladiniu glajumi bei braškėmis. Skanaujame!
  10. 9. Pastebėjimas: Kremas nėra saldus, jei mėgstate saldžiai, galite pilti daugiau saldinto sutirštinto pieno. Citrinos sulčių pilkite pagal savo skonį. Aš ragavau kremą ir koregavau pagal save. Išspaudžiau 1,5 citrinos sultis.
  11. 10. Patarimas: Braškes galite dėti visas, jei jos mažos. Jei braškės didelės, siūlau pjauti pusiau, kad nuskęstų kreme.
  12. 11. Patarimas: Biskvitas gana trapus, pjaukite atsargiai. Galite kepti ir atskirus 3 biskvitus.
  13. 12. Pastebėjimas: Braškes viršui papuošti apliejau tuo pačiu šokoladiniu glajumi, kuriuo dengiau tortą. Naudojau juodąjį šokoladą, bet Jūs dėkite pagal savo skonį. Jei juodojo nemėgstate, keiskite pienišku. Jei kažko nemėgstate, nenaudokite.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Tinginio tortas su varške
(86)
Tortas Vasara su uogomis
(12)
Gaivus jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(3)
Pyragas kiaušinienė
(4)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)