Struffoli - Itališkas desertas

2023-04-14 Autorius WorldRecipes.lt

Struffoli - Itališkas desertas
Struffoli - tai klasikinis desertas, kilęs iš Italijos, kuris įprastai yra gaminamas ir patiekiamas per Kalėdas. Maži citrusų žievelėmis skaninti tešlos rutuliukai yra išverdami aliejuje ir išmirkomi apelsininiame medaus sirupe. Po to iš jų formuojamas vainikas, kuris būna papuošiamas spalvotais pabarstukais ir cukatais. Tikrai visiškai nesunkiai paruošiamas, bet visų žmonių širdis pavergiantis desertas! Aš juo lepinuosi ne tik per šventes!

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • smulkiai tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • kiaušiniai: 3 (L dydžio)
    • tirpintas sviestas: 65 gramų (arba neutralus aliejus)
    • brendis: 25 mililitrų (arba kitas stiprus alkoholis)
    • rapsų aliejus: 1 litro (tinka ir saulėgrąžų)
    Sirupui:
    • medus: 320 gramų
    • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
    • smulkiai tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    Papuošimui:
    • apelsinų cukatos
    • spalvoti pabarstukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį suberiame miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, įtarkuojame citrinos ir apelsino žieveles. Išmaišome.
  2. 2. Tada įmušame kiaušinius, supilame tirpintą sviestą ir alkoholį. Išmaišome, kol nelieka sausų miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą perkeliame ant darbaststalio ir kelis kartus paminkome. Jokiu būdu nededame daugiau papildomų miltų.
  5. 4. Tešlą perkeliame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Laikyti šaldytuve galima ir per visą naktį.
  6. 5. Tešlos kočiojimas: Atšalusią tešlą perkeliame ant lengvai miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą padaliname į 6-8 dalis.
  7. 6. Imame vieną tešlos dalį ir rankomis iškočiojame volelį –-panašiai kaip gaminant virtus varškėtukus. Peiliu supjaustome volelį nedideliais gabaliukais.
  8. 7. Kiekvieną gabaliuką pasukame tarp delnų, šitaip suformuodami apvalų kamuoliuką. Tą patį pakartojame su visais tešlos gabaliukais.
  9. 8. Išverdame kamuoliukus: Aliejų supilame į švarų, sausą puodą ir kaitiname iki 180 laipsnių.
  10. 9. Atsargiai sudedame kamuoliukus į aliejų - nepripildome viso puodo, nes verdant kamuoliukai vartosi. Verdame maždaug 2-3 minutes, kartas nuo karto pamaišydami.
  11. 10. Kamuoliukus išimame kiaurasamčiu ir perkeliame ant lėkštės išklotos popieriniais rankšluosčiais.
  12. 11. Tą patį pakartojame su visais kamuoliukais.
  13. 12. Pasiruošiame sirupą: Visus ingredientus, skirtus sirupui, sudedame į puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros maždaug 5-7 minutes, kol šiek tiek sutirštės.
  14. 13. Į sirupą iš karto suberiame visus tešlos kamuoliukus, permaišome ir paliekame pastovėti maždaug 5-7 minutes.
  15. 14. Struffoli formavimas: Pasiruošiame lėkštę, ant kurios patieksime desertą. Į jos vidurį dedame apverstą stiklinę. Šaukštu dedame kamuoliukus ir formuojame vainiką aplink stiklinę.
  16. 15. Struffoli viršų apibarstome apelsinų cukatais ir spalvotais pabarstukais. Struffoli įdedame į šaldytuvą maždaug 60-90 minučių, kad sutvirtėtų.
  17. 16. Po to atsargiai išimame stiklinę. Skaniausias šis desertas dar pirmąją dieną. Pasilepinam!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.


Aistė

Gaminau per praėjusias šventes. Labai pasiteisino!
Atsakyti
Struffoli - Itališkas desertas
Beatos kokosinis varškės pudingas
(1)