Sūrio pyragas keksiukų formelėse

2022-06-16 Autorius Skanauk su Aušra

Sūrio pyragas keksiukų formelėse
Sūrio pyragas keksiukų formelėse - kai valgai gero po truputį. Tokia mintis kilo bežiūrint į šiuos mini kreminio sūrio pyragėlius. Po ganėtinai ilgo laiko, jie yra pirmasis tikras desertas!

Tokius mini cheesecake’us galite gaminti ir su įprastu cukrumi arba saldikliu. Aš pati šį kartą gaminau su stevijos ir eritritolio saldikliu. Tad saldumo kiekį reguliuotis pagal save. Recepte nurodyti kiekiai pagal įprasto cukraus saldumą.

Pagrindą dariau ne iš sausainių, o iš avižų miltų.

Keletas idėjų: uogas galite naudoti ir kitokias arba išvis jų nenaudoti. Ar tik papuošti šviežiomis. Ant iškepusių pyragėlių viršaus galite užpurkšti plaktos grietinėlės

Kiti patarimai:
- Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
- Tik išėmus iš orkaitės pyragėliai bus labai minkšti, bet paskui jie sukietės.
- Įdarą plakti rekomenduoju su šluotele arba mentele.
- Pyragėlius laikome šaldytuve.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 pyragėlių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • avižų miltai: 110 gramų (1,25 stiklinės)
    • cukrus arba saldiklis: 1 valgomojo šaukšto
    • ištirpintas sviestas: 50 gramų
    Įdarui:
    • kreminis sūris "Philadelphia": 300 gramų
    • grietinė: 70 gramų (trečdalio stiklinės)
    • kiaušiniai: 1
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • plonai nutarkuotos citrinos: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus arba saldiklis: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas
    Avietėms:
    • šaldytos avietės: 150 gramų (1,5 stiklinės)
    • cukrus arba saldiklis: 1 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Į keksiukų kepimo formą įdedame keksiukų popierėlius.
  3. Reklama
  4. 3. Inde išmaišome miltus, cukrų ir sviestą. Miltai turi būti pasidengę sviestu.
  5. sumaišyta pagrindo masė
  6. 4. Šią masę paskirstome į formelių apačią. Pirštais sulyginame. Subadome šakute pagrindą per kelias vietas.
  7. 5. Kepame orkaitėje 10 minučių.
  8. iškeptas sūrio pyrago pagrindas
  9. 6. Išimame iš orkaitės ir atvėsiname.
  10. 7. Avietės: Puode užkaičiame avietes, kaitiname, kol jos sukris (maždaug 3-4 minutes). Suberiame cukrų ir krakmolą.
  11. 8. Paliekame atvėsti.
  12. avietės
  13. 9. Įdaras: Inde išmaišome kreminį sūrį, grietinę, cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Įmušame kiaušinį ir išplakame, kol masė bus vientisa.
  14. 10. Supilame į formeles.
  15. įdaras ant sūrio pyrago pagrindo - keksiukų formelėse
  16. 11. Ant viršaus paskirstome avietes. Šaukštelio galu arba pagaliuku atsargiai jas pamaišome.
  17. avietės paskirstytos ant sūrio pyrago įdaro
  18. 12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 17-20 minučių.
  19. 13. Ištraukiame iš orkaitės, paliekame kambario temperatūroje, kol atvės.
  20. atvėsinami kreminio sūrio pyragėliai iki kambario temperatūros
  21. 14. Bent porą valandų, o idealiausia per naktį palaikome šaldytuve. Skanaujame!
  22. patiektas sūrio pyragas keksiukų formelėse
  23. 15. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
Snikersinis tinginys
(14)