Sveikuoliškas avižinis bananų pyragas

2023-11-20 Autorius Gamina Vanagai

Sveikuoliškas avižinis bananų pyragas
Itin paprastas ir ganėtinai sveikuoliškas avižinis bananų pyragas. Bet tiesą pasakius, šis pyragas sukėlė dvejopus jausmus mūsų šeimoje. Štai man ir vaikui labai patiko, o vyras sakė, kad esu gaminusi ir geresnių pyragų. Tad eilinį kartą labai tinka posakis - skonis draugų neturi, todėl Jūs turėsite išmėginti ir nuspręsti, kuriai barikadų pusei priklausote.

Beje, originaliame recepte avižas užpylė karštu pienu, o aš užpyliau karštu vandeniu, tačiau nemanau, kad nuo to skonis bent kiek pasikeitė.

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 2 stiklinių
    • pernokę bananai: 3-4
    • kiaušiniai: 3
    • kakava; 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • mėgstami riešutai: 1 saujos (naudoju žemės riešutus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avižinius dribsnius užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palaukite keliolika minučių, kol išbrinksta.
  2. 2. Tada bananus sutrinkite šakute iki tyrelės, įmaišykite į pravėsusią masę, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite.
  3. 3. Po to dėkite persijotą kakavą, kepimo miltelius, druską, viską išmaišykite ir pilkite į pailgą duonos formą ištiestą kepimo popieriumi.
  4. 4. Ant viršaus berkite susmulkintus riešutus.
  5. 5. Dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.
  6. 6. Pjaustykite ir skanaukite!