Šviežių bulvių salotos su antiena ir graikišku - tzatziki padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Šviežių bulvių salotos su antiena ir graikišku - tzatziki padažu
Gamindama tokias salotas aš visada renkuosi pačias mažiausias įmanomas bulves. Šias salotas galima patiekti ir vienas, ir prie kito pagrindinio patiekalo. 

Šių salotų "vinis" yra tzatziki padažas, jis suteikia puikų ir nuostabų skonį. 

Jeigu antienos neturite, čia galima jos ir visai nenaudoti arba naudoti kokią tik mėgstate. Aš šaldytuve turėjau rūkytos antienos, tad jos ir įdėjau. 

Ingredientai

    • vienodo dydžio šviežios bulvytės: 1 kilogramo
    • karštai rūkyta antienos filė: 250 gramų
    • švieži špinatai: 100 gramų
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 125 gramų (arba tirštas natūralus jogurtas)
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kruopščiai nuplauname bulvytes bei išverdame pasūdytame vandenyje. Sudedame į kiaurasamtį bei paliekame, kad nuvarvėtų vanduo.
  2. 2. Tuomet padažui išilgai perpjauname agurką bei išimame sėklas.
  3. Reklama
  4. 3. Sutarkuojame burokine tarka, užberiame druskos, išmaišome bei sudedame į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo (laukiau maždaug 15 minučių, kol virė bulvės).
  5. 4. Agurkus nuspaudžiame, dedame į dubenėlį, išspaudžiame česnako skilteles, suberiame krapus, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  6. 5. Tada bulvytes perpjauname į kelias dalis (pjauti nebūtina, jei jos labai mažos), beriame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus bei kepame, kol apskrus.
  7. 6. Paskui dedame juostelėmis supjaustytą mėsytę, kepame keletą minučių.
  8. 7. Po to keptuvę nukeliame nuo ugnies, sudedame špinatus, permaišome kelis kartus, kol jie sukris. Patiekiame su padažu. Skanaujame!
  9. bulvių salotos su tzadziki padažu
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)