Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške
Tai pats mano mylimiausias naminis ir legendinis tikras Kuršėnų vyniotinis su varške. Šis receptas toks nuostabus, kad atradusi jį, daugiau parduotuvėje net nebeperku. Esu tikra, kad ir Jums labai patiks šis receptas. :)

Šiam desertui labiausiai tinka desertinė arba kreminė varškė, rinkitės tą kurią labiau mėgstate. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 4 šaukštų
    • miltai: 4 šaukštų
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. 2. Biskvitas: Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki purumo.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame miltus, gerai išmaišome. Iki standumo išplakame baltymus bei sudedame į trynių masę.
  5. 4. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, bei apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti savo padėties!
  6. 5. Labai atsargiai šaukštu išmaišome tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri bei nesukritusi.
  7. 6. Pilame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 centimetrų), paskirstome ją tolygiai per visą skardos dydį.
  8. 7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.
  9. 8. Iškepusį biskvitą iš karto suvyniojame bei atvėsiname.
  10. 9. Įdaras: Iki purumo išplakame minkštą sviestą.
  11. 10. Plakant po truputį supilame kondensuotą pieną.
  12. 11. Galiausiai sudedame varškę bei viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  13. 12. Išvyniojame atvėsusį biskvitą, ant jo užtepame varškės įdarą, bei vėl suvyniojame į vyniotinį.
  14. 13. Palaikome šaldytuve maždaug 2 valandas.
  15. 14. Apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
  16. 15. Patarimas: Jei naudojate paprastą varškę - ją reikia pertrinti per ganėtinai smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Recepte naudota desertinė plombyro skonio varškė.
Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

Elena

Labai labai patiko... :) daug skanesnis nei pirktas parduotuvėje, nors pirkdavom tikrai dažnai... nuo šiol gaminsime tik namie (bent jau žinosim iš ko padaryta)... o skonis tik galiu pasikartot, kad daug skanesnis.
Atsakyti

Lina

Ir aš nebeperku parduotuvėje. Labai nesudėtinga pagaminti ir nereikia daug produktų. 🙂

Elvis

Tas receptas nesamoningas. Esmė yra biskvite, kuriame yra daug kiaušinių. Niekaip nesueina galai. Pagal kremo kiekį biskvito t.b. daugiau.
Atsakyti

Aldona

Daugoka kremo. Galėrų būti mažiau.
Atsakyti

Nijole

O man biskvitas neiskilo, gavosi kietas😒
Atsakyti

Angela Jat

Dar tik ruošiuosi gaminti,žinau kad bus skanus
Atsakyti

Simona ❤️

Super receptas👌
Atsakyti
Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

Rasa

Ar galima kreminę varškę pakeisti kuom nors kitu?
Atsakyti

Elvis

Niekada negirdėjau, kad į Kuršėnų vyniotinį įeitų sutirštintas pienas, tai kepėjų improvizacijos. Ir be jo išeina geras originalus Kuršėnų vyniotinis.
Atsakyti

Daiva

Taip tikrai, į šį kepinį jokio kondensuoto pieno nededama. Kremas tik varškė, sviestas ir pudra. Basta, daugiau nieko. Ir tai tikras Kuršėnų vyniotinis.

daiva

pats pačiausias, šiuo receptu kepu kokia 30 metų, visada gaunasi, tik aš plaku neatskirtus kiaušinius su cukrumi kokia 12-15 minučių, tada atsargiai maišau miltus, nebuvo kad nesigautų, niekuo netepu kepimo popieriaus
Atsakyti
Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

As

Ir aš niekada neatskiriu kiaušinių trynių nuo baltymų, plaku iškart, pavyksta visada gerai.

dina

niekaip negalejau nuimti nuo kepimo popieriaus, nesuprantu ka ne taip dariau, tiesiog visiskai nenusiims
Atsakyti

Danute

Aš vynioju į rankšluosti ir cukraus apibarstau, tada nesulimpa, nes gaunasi drėgniau ir reikia labai greitai išėmus suvynioti 😘🤗

Renata

reikia popierių nuo biskvito imti.

Rasa

Prieš kepant tešlą, kepimo popierių reikia ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Tada likusius miltus nuo skardos išpilti. Taip paruošiamas nelipnus paviršius ir iškepus biskvitą jis lengvai atsiskirs nuo kepimo popieriaus.

Aurelija.

Apverciu biskvitą ant cukrumi pabarstyti rankšluosčio kepimo popierius lieka viršuje.. Kepimo popierių drėkinu vandeniu, tada lengvai nusiima.

Morta

Biskvitas gavosi lyg guminis, gal žinote, kodėl taip galėjo nutikti?
Atsakyti

J.

Tikrai nesudėtingas ir labai gardus vyniotinis pagal šį receptą gavosi, bet kepant su vėjeliu kepiau kiek trumpiau - apie 10 min.
Atsakyti
Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

Nija

Pirmą kartą gaminau, man nepasisekė, iškeptas biskvitas vyniojant, trukinėjosi. Nors viską dariau pagal aprašymą.
Atsakyti

L

Perkepet

Ligita

Ačiū už receptą labai labai.
Atsakyti
Tikras naminis Kuršėnų vyniotinis su varške

Renata

Labai,lengva pasigaminti,skanu ,bet kokiai progai... Idarui,naudojau vaisius (mango,kivi,braskiu,plakta grietinele ,zele..
Atsakyti

Monika Remene

Jei kondensuoto pieno neturiu verta daryti.
Atsakyti

Vaida

Tai čia kiek laiko maždaug plakti baltymus??
Atsakyti

Vilma Kriaučiūnienė

Gavosi puikaus skonio, tikrai rekomenduoju šį vyniotinį :)
Atsakyti

.☺️

Turėtų būti laaabai skanus. Ačiū už video medžiagą.
Atsakyti

Taura

Viskas puikiai gavosi iš pirmo karto . 😊
Atsakyti

Lija

Merginos, iškepus biskvitą, kai atvėsta sudrėkinu su norimos koncentracijos sirupu, būna minkštas biskvitas, uždedu kremo ir susisuka, nesuskyla.
Atsakyti