Tiramisu keksiukai su maskarponės sūriu

2019-06-21 Autorius Samčio užrašai

Tiramisu keksiukai su maskarponės sūriu
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 130 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • stipri kava: 100 mililitrų (atvėsinta)
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • riebi grietinėlė: 250 mililitrų
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • kakavos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite sviestą bei išplakite. Tada į kiaušinių plakinį suberkite palaipsniui miltus bei išmaišykite tešlą. Tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  2. 2. Tuomet pasiruoškite keksiukų formeles bei į jas sudėkite du trečdalius keksiukų tūrio tešlos. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes arba tol, kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau keksiukai atvės, juos sulaistykite kava.
  5. 4. Po to kremui grietinėlę suplakite su cukraus pudra bei įmaišykite maskarponės sūrį. Atsargiai išmaišykite. Su konditeriniu maišeliu ant keksiukų išspauskite kremą bei užberkite kakavos miltelių. Lepinkitės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.