Tradicinis kalėdinis pyragas

2017-12-16 Autorius WorldRecipes.lt

Tradicinis kalėdinis pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviesto: 270 gramų
    • rudo cukraus: 1,5 stiklinės
    • kiaušinių: 4
    • miltų: 3 stiklinių
    • druskos: 0,25 šaukštelio
    • maltų kvepiančių pipirų: 1 šaukštelio
    • cinamono: 1 šaukštelio
    • muskato riešuto: 0,5 šaukštelio
    • razinų: 1,5 stiklinės
    • džiovintų figų: 1,5 stiklinės
    • džiovintų datulių: 1,5 stiklinės
    • džiovintų slyvų: 1 stiklinės
    • džiovintų abrikosų: 1,5 stiklinės
    • migdolų: 1 stiklinės
    • brendžio: 100 mililitrų
    • tirpios kavos: 2 šaukštelių (pvz.: espresso)
    • vandens: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros. Kepimo skardos kraštus patepame riebalais, o skardos dugną išklojame su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi, kol gausis tiršta ir kreminė masė. Po vieną sudedame kiaušinius bei kiekvieną kartą gerai išplakame. Sumaišome miltus, druską ir prieskonius bei viską atsargiai įmaišome į kreminę masę. Tada džiovintus vaisius bei migdolus susmulkiname. Sudedame vaisius, migdolus, supilame 50 mililitrų brendžio, espresso kavą bei viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sudedame paruoštą tešlą į kepimo formą, sulyginame paviršių. Kepimo skardą dedame ant viduriniosios orkaitės lentynėlės bei kepame maždaug pusvalandį. Temperatūrą sumažiname iki 130 laipsnių temperatūros bei kepame 3,5 valandos kol visiškai iškeps – įkištas į pyrago vidurį medinis iešmelis išsitrauks ir ant jo neliks tešlos.
  5. 4. Paskui kepimo skardą išimame iš orkaitės, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu, o ant viršaus dar užklojame storą vonios rankšluostį – taip pyragas atvės pamažu.
  6. 5. Po to kai pyragas atvės, subadome jo viršų virbalu bei apšlakstome likusiu brendžiu. Pyragą suvyniojame į kepimo popierių bei laikome sandariame inde, vėsioje vietoje.
  7. 6. Šitaip paruoštą pyragą galima laikyti net iki 3 mėnesių. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių pyragų rasite: Kalėdiniai pyragai.

www

manau muskatas ir pipirai cia lisni
Atsakyti

Violets

Tikrai ne. Ypac gerai.

Regina

Pipirų nededu, bet muskatas, gvazdikėliai ir imbieras tai pagrindas kalėdinių pyragų

Vida.

Klystate mergaitės. Čia tobulas pyragas😋
Atsakyti

Jolita

3.5 dar kepti? Čia gal suklydo?🤔
Atsakyti
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)
Kepta antis Kalėdoms, Velykoms ar kitai šventei
(80)
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Keptas paršelis orkaitėje
(7)