1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros. Kepimo skardos kraštus patepame riebalais, o skardos dugną išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi, kol gausis tiršta ir kreminė masė. Po vieną sudedame kiaušinius bei kiekvieną kartą gerai išplakame. Sumaišome miltus, druską ir prieskonius bei viską atsargiai įmaišome į kreminę masę. Tada džiovintus vaisius bei migdolus susmulkiname. Sudedame vaisius, migdolus, supilame 50 mililitrų brendžio, espresso kavą bei viską gerai išmaišome.
3. Po to sudedame paruoštą tešlą į kepimo formą, sulyginame paviršių. Kepimo skardą dedame ant viduriniosios orkaitės lentynėlės bei kepame maždaug pusvalandį. Temperatūrą sumažiname iki 130 laipsnių temperatūros bei kepame 3,5 valandos kol visiškai iškeps – įkištas į pyrago vidurį medinis iešmelis išsitrauks ir ant jo neliks tešlos.
4. Paskui kepimo skardą išimame iš orkaitės, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu, o ant viršaus dar užklojame storą vonios rankšluostį – taip pyragas atvės pamažu.
5. Po to kai pyragas atvės, subadome jo viršų virbalu bei apšlakstome likusiu brendžiu. Pyragą suvyniojame į kepimo popierių bei laikome sandariame inde, vėsioje vietoje.
6. Šitaip paruoštą pyragą galima laikyti net iki 3 mėnesių. Skanaujame!
www
Atsakyti
Violets
Regina
Vida.
Atsakyti
Jolita
Atsakyti