Trapūs naminiai sausainiai

2018-11-05 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs naminiai sausainiai
Nuostabaus skonio trapūs naminiai sviestiniai sausainiai. Šis receptas yra gautas iš mano draugės Jūratės, ačiū Jai. :)

Ingredientai

    • sviesto: 200 gramų
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 450 gramų
    • pieno: 50 mililitrų
    • cukraus: 200 gramų
    • vanilinio cukraus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą dėkite į dubenį bei palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
  2. 2. Į sviestą berkite cukrų bei išplakite plaktuvu iki purios bei šviesios masės.
  3. Reklama
  4. 3. Pilkite druską, vanilinį cukrų bei dar paplakite.
  5. 4. Į atskirą dubenėlį muškite kiaušinį, šiek tiek paplakite, supilkite pieną bei išmaišykite.
  6. 5. Tuomet į dubenį su sviestu, dalimis dėkite miltus, pilkite kiaušinio/pieno mišinį. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
  7. 6. Praėjus laikui tešlą kočiokite maždaug 3-4 milimetrų storio lakštais bei formelių pagalba įspauskite sausainius.
  8. 7. Po to orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi, dėkite sausainius bei "šaukite" į orkaitę maždaug 10-13 minučių. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.

Simas

Abgavote. Reikia laikyti 2-3 valandas o raso kad paruosiamas per 13 minuciu. As vaikas ir vaiku apgaudineti negalima.
Atsakyti

Nijolė

Šaunuolis!

Deimantė Brazauskaitė

Jo tikrai
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)
Sveiki sausainiai
(10)