Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

2021-11-07 Autorius Skanūs kąsneliai

Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą
Labai trapus senovinis skruzdėlynas, kuris yra tikrai gana lengvai pagaminamas. Pas mane visos skruzdėlės jau išėjo žiemos atostogų, bet savo papuošimui galite užberti aguonų, razinų, arba riešutų. Tikrai pamėginkite pasigaminti, suprasite, kad tai įmanoma padaryti ir savo virtuvėje. Ateityje į pirktinius net žiūrėti nebenorėsite, nes šis toks skanus ir tikras naminis, kai žinome, kokius ingredientus į jį sudedame. :)

Visas tokio skruzdėlyno kepimas, kočiojimas bei surinkimas, dirbant vienam žmogui, niekur neskubant trunka maždaug 60 minučių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai: 
    • miltai: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • riebi grietinė: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: šiek tiek (kepimui)
    Sirupui:
    • medus: 200 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • vanduo: 30 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš nurodytų tešlos ingredientų užminkome minkštą ir lipnoką tešlą. Galite minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų.
  2. 2. Tešlą paliekame maždaug pusvalandį pastovėti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dar kartą gerai perminkome. Tešla privalo būti itin elastinga bei lipnoka. Jokiais būdais nepadauginame miltų, nes kitaip taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai bus kietoki.
  5. 4. Atgnybiame maždaug 5 centimetrų kamuoliuką ir jį pavilgome aliejuje bei iškočiojame labai plonai, kad matytųsi stalas.
  6. 5. Jeigu limpa kočėlas arba prie stalo, galite patepti aliejumi. Tešla kočiojasi itin lengvai. Privalo būti labai plona, pakėlus labai elastinga bei tampri tešla.
  7. 6. Verdame įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 centimetrai aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės ugnies. Žagarėliai išvirs tiesiog akimirksniu. Vos įmetus į aliejų jie iškart pasidengs pūslėmis.
  8. 7. Apverčiame, kad abi pusės būtų gražiai auksinės. Žagarėliai itin trapūs bei ploni, beveik permatomi. Iškeptus nulašiname nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliame ant vienkartinių popierinių rankšluosčių.
  9. 8. Kai jau iškepti visi žagarėliai, pradedame gaminti sirupą.
  10. 9. Visus sirupui nurodytus ingredientus užverdame, kol stipriai suputoja ir dar karštu/šiltu sirupu suliejame žagarėlius.
  11. 10. Vėsdamas sirupas sutirštės.
  12. 11. Galite sulieti ir pašildytu cukraus sirupu arba grynu medumi. Skanaus!
  13. 12. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau skruzdėlyno receptų rasite: Skruzdėlyno receptai.


Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą
Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

Ernesta

Kiek laiko gali išbūti pagamintas skruzdėlynas?
Atsakyti

Stase

Man patinka kai jis pastovi ilgiau, dar skanesnis savaitę ir daugiau

Kulinaree

Skanu. Ypač patiko sirupo gaminimas, nereikia labai ilgai virinti.
Atsakyti