Traškūs rauginti kopūstai. Paprasčiausias ir skaniausias receptas!

2019-12-11 Autorius oSkanu.lt

Traškūs rauginti kopūstai. Paprasčiausias ir skaniausias receptas!
Rauginti kopūstai yra tradicinis patiekalas, kuris yra vertinamas už savo traškumą ir gaivų, šiek tiek rūgštų skonį. Jie puikiai tinka kaip garnyras prie įvairių patiekalų arba gali būti vartojami kaip sveikas užkandis. Kopūstai raugimo metu įgauna natūralaus traškumo, kuris išlieka net ir po ilgesnio laikymo. Dėl rūgšties ir probiotikų, kurie susidaro rauginimo procese, šis patiekalas yra ne tik gardus, bet ir naudingas virškinimui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- tradicinis priedas raugintiems kopūstams yra kmynai, drąsiai galite juos naudoti ir šiam receptui. Taip pat yra mėgstančių į raugintus kopūstus įmaišyti šiek tiek džiovintų spanguolių. 

Idėjų, ką pagaminti naudojant raugintus kopūstus galite rasti čia

Ingredientai

    • Kopūstai: 4 kg
    • Morkos: 0,5 kg
    • Druska: 80 g (akmens druskos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kopūstus supjaustyti plonomis juostelėmis, o morkas stambiai sutarkuoti arba supjaustyti juostelėmis. Sumaišyti daržoves, truputį jas paspausti.
  2. 2. Į dubenį su daržovėmis berti druskos ir dar kartą viską maišyti spaudžiant rankomis, kad daržovės paleistų savo sultis.
  3. 3. Daržoves palikti dubenyje ar perkelti į pvz. kibirą ar molinį indą ir paslėgti, kad išsiskirtų daugiau sulčių.
  4. 4. Kas kelias dienas kopūstus pajudinti mediniu šaukštu, kad išeitų oro burbulai.

Nijolė Gimžauskienė

Naudingas
(5)
Cukraus visai nereikia, druskos reikia dviejų procentų, apsiskaičiuojam pagal kopūstų svorį, visokių lauro lapų tai jau labai abejoju, o kaip patiks kopūstai, "atsiduodantys" gvazdikėliais? Vertėtų nurodyti svorius, neaišku, kiek to vandens pilti...
Atsakyti

Vilija

Naudingas
(4)
Ant dugno geriau ideti cesnaku, vietoj cukraus, labai geras skonis...
Atsakyti

Eglute Jakubenaite

Naudingas
(3)
Reikia pabandyti🤔
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos daržovės
(13)
Marinuotos cukinijos bulgariškai
(1)
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)