Turkiška duona keptuvėje

Visiškai paprasti ingredientai, itin paprastas pagaminimas, o skonis tiesiog nuostabus. Tai turkiška duonelė iškepta keptuvėje. :)

Kaip didžiulė česnako mėgėja, kitą kartą gamindama, į tešlą dar būtinai įbersiu česnako granulių arba žolelių, kad duona gautų sodresnį skonį.

Ingredientai

    • miltai: 400 gramų
    • kefyras: 250 mililitrų
    • valgomoji soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su soda ir druska, persijokite.
  2. 2. Tada supilkite kefyrą ir suminkykite tešlą (kad mažiau liptų prie rankų jas galite sutepti aliejumi).
  3. Reklama
  4. 3. Paruoštą tešlą maždaug 10-iai minučių padėkite į šaldytuvą.
  5. 4. Atšalusią tešlą padalinkite į 5 dalis.
  6. 5. Kiekvieną dalį iškočiokite ir subadykite šakute.
  7. 6. Kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrunda.
  8. 7. Duoneles galite valgyti dar šiltas sutepus sviestu, arba jau atvėsusias. Idealiai tinka prie sriubos, arba sumuštiniams.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
  10. turkiška duona
Balta duona
(28)
Beatos naminė duona su sėklomis be mielių
(2)