Uogų užpiltinė "Keturi ant keturių": nepamirškite apversti stiklainio

2020-05-07 Autorius WorldRecipes.lt

Uogų užpiltinė "Keturi ant keturių": nepamirškite apversti stiklainio
Saldi ir labai skani uogų užpiltinė, paėmusi į save visas sultis, surinktas per vasarą, tampa jau ne šiaip alkoholiu, o pačiu gardžiausiu, subtiliu naminiu gėrimu.

Užpiltinės receptas pas kiekvieną savas, bet šis yra iš tiesų genialus savo paprastumu: 4 stiklinės cukraus, 4 stiklinės vandens, 4 stiklinės uogų, 4 stiklinės degtinės. Pamiršti bus labai sunku net norint!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukrus: 4 stiklinių
    • uogos: 4 stiklinių
    • vanduo: 4 stiklinių
    • degtinė: 4 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užpilame cukrų šiltu virintu vandeniu, kad jis nenusėstų ant dugno, o ištirptų tolygiai.
  2. 2. Tada įdedame į vandenį nuplautas ir nusausintas uogas, nesmulkintas.
  3. uogos
    Reklama
  4. 3. Tuomet įpilame degtinę ir apsišarvuojame kantrybe.
  5. 4. Perpilame skystį į stiklainį, uždengiame dangteliu ir paslepiame tamsioje vietoje. Mano močiutė juos visada apversdavo.
  6. 5. Valią reikės treniruoti bent 10 dienų. O dar geriau 2 savaites.
  7. 6. Per tą laiką vaisiai pasidalins spalva, aromatu, sultimis ir gražiai nusės į dugną. Atsargiai, kad nesuplaktume nuosėdų, nupilame skaidrią kaip šaltinio vanduo užpiltinę į kitą indą.
  8. 7. Supilame ją į stiklinę tarą. Pilvoti buteliai su masyviais sandariais dangteliais bus kaip tik.
  9. 8. Skaniai gausis su bet kokiomis uogomis, bet pageidautina, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Galutiniame rezultate tokios užpiltinės stiprumas bus 18-22 laipsnių ribose priklausomai nuo uogų.
  10. pagamintos vaisiu užpiltinės

Gintaras Aurimas Vizgirda

Pries 20 metu jau, tokia darydavom.
Atsakyti

Aida

Būtinai pasigaminsime, ačiū
Atsakyti

aron

Darydavom ir sovietmečiu..Dar geresnis receptas.Didelė bonka:pradedi nuo pirmų uogų.Pvz.žemuogės.0,5 l.žemuogių,0,5 l.cukraus,0,5 l.degtinės.Atsirado braškės,po to mėlynės,vyšnios,ir t,t. ir viską tuo santykiu pili į bonką.Rudeni bruknės,spanguolės.Gaunasi didelis kiekis Asorti.palaikius keletą mėnesiu,nukošiau ir toliau laikiau sandariai uždarytą.Laikiau 1 metus.Gavosi Dieviškai skanus gėrimas.
Atsakyti

Vika

Jus nepilate vandens ir mes taip darydavome, o duotas receptas visko po 4 stikl., taip pat ir vandens. Kam tas vanduo. As pildavau cukru ant uogu, o po to ant virsaus degtine.

Ilona

Išbandyta, tikrai pritariu. Bet metus reikėtų išlaikyti, tikrai skanu!

Danutė

Aš anais laikais darydavau su vyšniomis, bet vandens nepildavau.
Atsakyti

Valentina

Jei naudojam degtine tai jos nereik skiest, bet jei spirita tuomet jau stipru bus. Reiktu praskiest bet atvirinus vandeni
Atsakyti

Ada

Su vandeniu daugiau gaunasi
Atsakyti

man

tai degtinė gerai ir be uogų, o kam dar tą cukrų į save varyti, diabetą galima įsivaryti.
Atsakyti

LIUTAURAS

Jei cukraus nedesi,tai nuo uogu nesusidarys sultys ir nieko nesigaus.o nuo tokio kiekio cukraus cukrinio diabeto neisivarysi.viska reikia su saiku

Tataigiigi

Saikingai geriant nei cukrus, anei alkoholis nepakenks. Bet jei nori iškart išryti visą stiklainį, tada taip - skaudės rytoj galvą.

Daiva

Jau 30 metų gaminu, bet vandens nepilu.Tik ilgai neuzsilaiko🤣🤣🤣
Atsakyti
Malibu kokteilis
(1)