Įprastai aš gaminu klasikinį močiutės kugelį tik su bulvėmis, bet šįkart pamėginau įtarkuoti ir moliūgo. Jis tikrai pagardino šį mano bulvių pyragą.
Toks veganiškas kugelis nedaug kuo skiriasi nuo įprastinio. Naudojau savo gamintą naminį avižų pieną. Į įdarą dar įtarkavau pusę svogūno, o kitą pusę apkepinau keptuvėje.
Kugelis gavosi tikrai minkštas ir visai ne sausas.
Patiekiau su veganiška grietine. Rekomenduoju pasigaminti net tiems, kas nėra veganai, tai bus naujas patiekalas į Jūsų maisto racioną.
2. Tada bulves sutarkuojame tarkavimo mašina arba smulkia tarka.
Reklama
3. Moliūgą smulkiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
5. Pakepiname pusę svogūno, kol šis tampa gražios auksinės spalvos.
6. Tuomet bulves sumaišome su moliūgu, svogūnais, prieskoniais ir vienu šaukštu aliejaus.
7. Pakaitiname pieną, bet jo neužviriname. Po truputį, maišydami, supilame į bulvių masę. Ją perkeliame į aliejumi išteptą kepimo indą.
8. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Į kepimo pabaigą įjungiame ventiliatoriaus funkciją ir paskrudiname viršų.
9. Patiekiame ir skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.
Nerka
Gražiai papuoštas patiekalas, skaniai su meile pagamintą. Dėkui, kad reklamuojat akiai malonu žiūrėtį , o kai alkana tai matydamą alkis dingstą.
Atsakyti
Mėsėdis
Ar man vienam žodis veganizmas asocijuojasi su debilizmas?
Atsakyti
Nerka
Atsakyti
Mėsėdis
Atsakyti
G