Veganiški šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

2023-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiški šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais
Ak, tas šokoladas. Aš tikrai esu iš tų žmonių, kuriems jo per daug tiesiog nebūna. Turiu priklausomybę ir net nesiruošiu jos gydyti. Beveik visada kai gaminu keksiukus, pyragus, saldainius, būtinai įdedu šokolado gabaliukų, nors turiu pripažinti, kad kai kurie receptai yra ir be jų yra tobuli, o šokoladas tik užgožtų jų subtilų skonį.

Šie šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais tinka visoms progoms: gimtadieniui arba kokiai kitai jaukiai šeimos šventei, arba tiesiog jaukiam vakarui pasilepinti po darbų, ar maloniai pradėti rytą prie kavos puodelio... :) juos pagaminti yra labai lengva, o ingredientai tokie, kad galima rasti bene kiekvieno vegano virtuvėje. Žinoma, toks veganiškas desertas patiks ne tik veganams, bet ir visiems smaližiams. 

Ingredientai

    Šlapi ingredientai:
    • sojų pienas: 1 puodelio
    • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: trijų ketvirtadalių puodelio
    • aliejus: trečdalio puodelio
    • vanilės ankšties milteliai su cukrumi: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėtų sirupas: 1 arbatinio šaukštelio (galite pakeisti vanilės arba kitu sirupu ar ekstraktu)
    Sausi ingredientai:
    • kvietiniai miltai: 0,5 puodelio (galite keisti kitais miltais ~65 gramų)
    • kukurūzų miltai: 0,5 puodelio
    • kakava arba kerobas: trečdalio puodelio
    • soda: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • juodas šokoladas kepiniams: 100 gramų (man asmeniškai su Laima šokoladu "Vilnius" labai skanūs keksiukai išeina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame inde sumaišykite sojos pieną su obuolių sidro actu ir palikite maždaug 7 minutes.
  2. 2. Tuo tarpu sumaišykite visus sausus ingredientus.
  3. 3. Į sojos pieną supilkite aliejų, suberkite rudąjį cukrų, vanilinę su cukrumi bei mėtų sirupą, gerai išmaišykite.
  4. 4. Sausus ingredientus palengva supilkite į indą su sojos pienu, viską labai gerai išmaišykite. Idealiai išsimaišo ir su šakute, tik užtruksite šiek tiek ilgiau.
  5. 5. Šokoladą susmulkinkite (vieną gabaliuką į ~ 4 dalis)
  6. 6. Aš pati vienam keksiukui skyriau maždaug po 2 šaukštus tešlos, tai gavau 16 keksiukų. Dėjau šaukštą tešlos, tada 4-5 šokolado gabaliukus ir ant viršaus kitą šaukštą tešlos.
  7. 7. Kepkite maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
  8. 8. Patarimas: Itin skanu su kremu, mes pasirinkome su avietinį. Šviežias (arba šaldytas) avietes galite sutrinti su tofu (labiausiai tiktų silken tofu) ir šiek tiek rudojo cukraus. Aš pati turėjau dar šaldytų aviečių sutrintų su cukrumi nuo vasaros, tai panaudojau jas, buvo nerealiai skanu. Bet tikrai nėra bėda, jeigu jokio kremo ir neturite, jie ir be jo bus labai skanūs, ypatingai su karšta kava ar arbata.
  9. 9. Pastebėjimas: Tokie šokoladiniai keksiukai tikrai sužavės ne tik šokolado mylėtojus. Galima drąsiai gaminti ir vaišinti šeimos narius, gimines, kolegas bei visus draugus. Visi bus sužavėti ir net neįtars, kad toks gėris buvo pagamintas visiškai be jokių gyvulinės kilmės produktų, be kurių dažniausiai nėra įsivaizduojamas joks kepinys.
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)
Apelsininiai keksiukai
(6)