Avinžirniai tai fantastiška augalinė alternatyva mėsai - avinžirniuose yra daugybė baltymų bei naudingų medžiagų žmogaus organizmui. Kartas nuo karto jais pakeisdami mėsą liksite ne tik pilnai pavalgę, bet ir aprūpinsite savo organizmą maistinėmis medžiagomis. Šis avinžirnių karis - nuostabus patiekalas Azijos skonių mylėtojams, kuriame mėsą mes pakeisime avinžirniais.
Gamindami šį patiekalą drąsiai galite pridėti savo pamiltų daržovių. Jų niekada nebūna per daug.
Beje šiame patiekale būtent kalendros lapeliai, kuriais mes pabarstysite savo karį, suteiks šiam patiekalui ypatingo šviežumo bei skonio, tad patariu juos būtinai naudoti.
Gaminant šį avinžirnių karį, galima naudoti ir konservuotus avinžirnius (jų iš anksto apvirti nereikia), arba sausus avinžirinius, kuriuos užmerkę šaltame vandenyje mirkome per visą naktį. Jeigu klausiate mano nuomonės - geriau renkamės sausus mirkytus avinžirnius, nes man asmeniškai jie yra skanesni nei konservuoti!:)