Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)

2020-03-17 Autorius Pabandom?

Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
Ryžiai su pievagrybiais... Hmm. Skamba gan paprastai. Bet yra ir kitas pavadinimas, jei pavadinimas kam nors esminis dalykas būtų :) Galite drąsiai sakyti, kai tai yra laukinių ryžių rizotas su pievagrybiais pagardintas čiobreliais. Tad pavadinimą galite išsirinkti patys, kam kuris labiau prie širdies. Visai neseniai namuose atsirado receptų knyga, kurią vyras man parnešė. Gal čia buvo užuomena, kad gaminčiau įvairesnius patiekalus.. Ir manau, kad jo planas pavyko, nes iš receptų knygos galima prisisemti labai daug idėjų ir įkvėpimo. Šis patiekalas galbūt nėra labai pavasariškas, bet išbandyti tikrai verta. Greitai pasigamina ir tikrai būsite sotūs. 

Ingredientai

    • laukiniai ryžiai: 125 gramų
    • daržovių sultinys: 400 mililitrų
    • svogūnai: 1 (didelis)
    • pievagrybiai: 300 gramų
    • sviestas: 60 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • baltieji ilgagrūdžiai ryžiai: 265 gramų
    • smulkinti švieži arba džiovinti čiobreliai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • lauro lapai: 1
    • smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • skrudinti kedro riešutai: saujos 
    • druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo laukinių ryžių, juos reikia beveik išvirti. Pavyzdžiui pas mane ant ryžių pakuotės nurodytas virimo laikas buvo 18 minučių, tad aš juos viriau pasūdytame vandenyje apie 15 minučių.
  2. 2. Kol ryžiai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, paruoškite sultinį (sultinio galima pasiruošti ir truputį daugiau, jei kartais pabaigoje jis jau būtų visai išgaravęs, o ryžiai vis dar būtų per kieti). Taip pat supjaustykite pievagrybius.
  3. Reklama
  4. 3. Didelėje ir gilioje keptuvėje ištirpdykite sviestą, sudėkite pjaustytą svogūną ir trintą česnaką.
  5. 4. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad svogūnai suminkštėtų, bet neparuduotų, maždaug 3-4 minutes.
  6. 5. Sudėkite baltuosius ilgagrūdžius ryžius, gerai pamaiškite, kad jie pasidengtų sviestu.
  7. 6. Suberkite pievagrybius, vėl permaišykite. Sudėkite laukinius ryžius ir viską apipilkite 400 mililitrų sultinio.
  8. 7. Įdėkite lauro lapą ir čiobrelius. Padidinkite ugnį, iki kol viskas užverda, tada sumažinkite iki vidutinės ugnies ir kaitiname maždaug 15 minučių uždengtoje keptuvėje. Vis permaišykite.
  9. 8. Jeigu ryžiai po 15 minučių bus vis dar per kieti, įpilkite dar truputį sultinio ir dar pakaitinkite keletą minučių. Bet neturi būti košė!
  10. 9. Pabaigoje ištraukite lauro lapą, suberkite petražoles bei permaišykite. Jeigu dar trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
  11. 10. Patiekite su skrudintais kedro riešutais! Skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Makaronai su shiitake grybais
(1)