Vegetariški bolivinės balandos (quinoa - kynvos) kotletai su cukinija, žalumynais ir sūriu

2022-02-21 Autorius Jelenos maisto blogas

Vegetariški bolivinės balandos (quinoa - kynvos) kotletai su cukinija, žalumynais ir sūriu
Bolivinė balanda (dar kitaip vadinama kynva) tikrai nėra pats populiariausias ingredientas mūsų visų virtuvėse. Manoje lygiai taip pat. Net kai jos turiu nežinau ką tiksliai būtų galima skanaus iš jos pagaminti. Tik žinau, kad sveiko maisto mėgėjai ją labai giria ir stengiasi naudoti kuo dažniau. Tad neatsilikdama nuo šios mados ir aš pradėjau ją pirkti ir eksperimentuoti su įvairiais patiekalais. Šį kartą pateiksiu kol kas mano didžiausią favoritą - vegetariškus kruopų kotletus su cukinijomis, žalumynais, špinatais ir fermentiniu sūriu. Būtinai pamėginkite ir Jūs. Manau nustebsite, kaip skaniai gaunasi. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 10-12 nedidelių kynvos kotletų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 1 (vidutinio dydžio)
    • virtos kruopos: 7 valgomųjų šaukštų (bolivinė balanda arba kitaip kynva)
    • kiaušiniai: 1
    • špinatai: 1 didesnės saujos
    • fermentinis sūris: ~80-100 gramų
    • speltos miltai: 1 valgomojo šaukto (galima pakeisti įprastais)
    • žalumynai (petražolės, krapai)
    • himalajų druska
    • pipirai
    • aliejus arba ghi sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją nuskuskite, išimkite sėklas ir sutarkuokite burokine tarka.
  2. 2. Tada pabarstykite druska ir palikite maždaug 10 minučių, kad susidarytų sultys.
  3. Reklama
  4. 3. Nuspauskite ir išpilkite susidariusias sultis.
  5. 4. Tuomet dėkite bolivinės balandos kruopas, smulkiai sukapotus žalumynus, supjaustytus špinatus, sutarkuotą sūrį, suberiame pipirus, įmuškite kiaušinį ir dėkite vieną valgomąjį šaukštą miltų. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ghi sviestą.
  7. 6. Rankomis formuokite nedidelius kotletus ir dėkite į keptuvę, kepkite kol gražiai apskrus, atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę.
  8. 7. Iškeptus kotletus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių ir tuo pačiu šiek tiek atvėsinkite.
  9. 8. Patiekite su savo pamėgtomis salotomis. Aš šį kartą patiekiau su rukolos, fetos sūrio, baziliko ir balzamiko kremo salotomis. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Kepti baklažanai - patiks ne tik vegetarams!
(3)