Veršienos kepsneliai "Saltimbocca"

2023-11-14 Autorius WorldRecipes.lt

Veršienos kepsneliai "Saltimbocca"
Fantastiškai skanūs itališki veršienos kepsneliai, plonai išmušti su vytintu kumpeliu ir šalavijo lapeliu. Ne tik gražu, bet ir fantastiškai skanu, ir dar be to labai greitai iškepa. Būtinai pamėginkite, jei mėgstate įvairiausius nemėgintus patiekalus. Šį tikrai įtrauksite į savo pačių mėgstamiausių sąrašą. Tad pradedam gaminti! :)

Ingredientai

    • veršienos kepsnelių
    • vytinto kumpelio: 90 gramų (aš naudoju jautienos nugarinę)
    • šviežio šalavijo: 1 šakelės
    • aliejaus (kepimui)
    • balto sauso vyno: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia veršieną supjaustykite 7x7 centimetrų kepsneliais ir plonai išmuškite per plėvelę, kartu su kumpio gabaliuku ir šalavijo lapeliu - kad viskas suliptų.
  2. 2. Labai gerai įkaitinkite ketaus keptuvę su augaliniu aliejumi (alyvų aliejus aukštoje temperatūroje svyla, tad nerekomenduoju).
  3. Reklama
  4. 3. Greitai apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių - kad neperkeptų ir nebūtų kieti.
  5. 4. Padažui į tą pačią keptuvę pilkite ir juo nuplaukite visokius "prikepėlius" ant keptuvės dugno. Šiek tiek palaukite, kol padažas kiek sutirštės, ir užpilkite ant kepsniukų. Galite patiekti padažą šalia, atskirame indelyje, ir užsipilti jau perdėjus į lėkštę. Taip pat galite nupilti aliejų prieš pildami vyną, kad kalorijų būtų mažiau.
  6. 5. Aš šį kartą garnyrui pakepinau ant sviesto morkų - cukinijų kubelių, dar pridėjau po keletą virtų bulvyčių ir po iešmelį keptų pomidoriukų su alyvuogėmis. Buvo fantastiškai skanu! :)
Šernienos guliašas
(3)
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje
(1)
Plovas su ėriena
(2)