Virtuvės gaspadinė rekomenduoja: Žemaičių blynai su sūriu

2020-04-13 Autorius Gamink su Audrone

Virtuvės gaspadinė rekomenduoja: Žemaičių blynai su sūriu
Kartais būna taip, kad verdu bulvių prie kitų patiekalų ir išverdu tiesiog per daug. Bet labai dėl to nepergyvenu, nes jas galima "prikelti" ir antram gyvenimui. Tai yra pagaminti kokį kitą skanų patiekalą. Šį kartą man taip ir nutiko, nusprendžiau gaminti žemaičių blynus (arba kaip mano močiutė sakydavo žemaitukus) su sūriu. Skanumėlis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 500 gramų (virtos)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 150 gramų
    • tarkuotas sūris: 100 gramų
    • džiovinti špinatai: 1 valgomojo šaukšto (galima dėti susmulkintus krapus ir/ar petražoles)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite bulves, jeigu Jums jų neliko nuo kito patiekalo kaip man. :)
  2. verdamos bulvės
  3. 2. Po to išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdame, įmušame kiaušinį ir suberiame miltus.
  4. Reklama
  5. 3. Tada iš bulvių masės formuojame blynus, į vidų dedame fermentinio tarkuoto sūrio (sūrį prieš tai sumaišome su špinatais arba kitais žalumynais).
  6. 4. Galiausiai kiekvieną blynuką pavoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
  7. 5. Labai skanu patiekti su grietine arba kitu mėgstamu padažu. Pasilepinkite!
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Šviežių bulvių cepelinai
(13)
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)