Nerealioji vištienos ir kiaulienos šaltiena, kuri niekada nenuvilia! :)
Ingredientai
vištienos šlaunys: 2
kiaulienos karkutė: 1 kilogramo
morkos: 3
vanduo: 800 mililitrų
Himalajų druska: 2 arbatinių šaukštelių
lauro lapeliai: 3
kvapnieji pipirai: 5
česnakas: 4 skiltelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mėsą per visą naktį išmirkome šaltame vandenyje, sudedame į lėto virimo puodą (slow cooker) ir užpilame vandeniu.
2. Tuomet sudedame nuvalytas morkas, druską, pipirus bei lauro lapelius, nustatome lėtos ugnies režimą 8 valandoms (galima ir 6-ioms, bet man asmeniškai taip būna skaniau).
Reklama
3. Procesui pasibaigus nukauliname mėsą, supjaustome morkas kubeliais, įdedame susmulkintą česnaką, įpilame dar 150 mililitrų virinto vandens ir supilstome į formas.
4. Nerealiai skanu patiekti su bulvių koše ir krienų - majonezo padažu, apibarsčius susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!