Vištienos ir kiaulienos šaltiena su morkomis

2020-07-12 Autorius Dalia's Home Foods

Vištienos ir kiaulienos šaltiena su morkomis
Nerealioji vištienos ir kiaulienos šaltiena, kuri niekada nenuvilia! :) 

Ingredientai

    • vištienos šlaunys: 2
    • kiaulienos karkutė: 1 kilogramo
    • morkos: 3
    • vanduo: 800 mililitrų
    • Himalajų druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • lauro lapeliai: 3
    • kvapnieji pipirai: 5
    • česnakas: 4 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą per visą naktį išmirkome šaltame vandenyje, sudedame į lėto virimo puodą (slow cooker) ir užpilame vandeniu.
  2. 2. Tuomet sudedame nuvalytas morkas, druską, pipirus bei lauro lapelius, nustatome lėtos ugnies režimą 8 valandoms (galima ir 6-ioms, bet man asmeniškai taip būna skaniau).
  3. Reklama
  4. 3. Procesui pasibaigus nukauliname mėsą, supjaustome morkas kubeliais, įdedame susmulkintą česnaką, įpilame dar 150 mililitrų virinto vandens ir supilstome į formas.
  5. 4. Nerealiai skanu patiekti su bulvių koše ir krienų - majonezo padažu, apibarsčius susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau šaltienos receptų rasite: Šaltienos receptai.
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)
Keptuvėje kepta kiaulienos šoninė su garstyčių padažu
(4)
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)