Agurkų ir svogūnų salotos - mišrainė žiemai su peletrūnu ir aitriosios paprikos milteliais

2023-08-29 Autorius WorldRecipes.lt

Agurkų ir svogūnų salotos - mišrainė žiemai su peletrūnu ir aitriosios paprikos milteliais
Šios salotos gali būti ruošiamos iš stambių, peraugusių agurkų arba iš įprastų. Labiau peraugusiems reikėtų nuskusti žievę bei išimti jų sėklas. Ypač skanios salotos, pagamintos iš traškių agurkėlių. Labai skanu su kartu pasimarinavusiais traškiais svogūnais. O peletrūnai suteikia truputį savito aromato. Peletrūno, arba vaistinio kiečio, žolės arbata labai tinka virškinimui gerinti, o kulinarijoje ši žolė naudojama ne tik actui gardinti, bet ir agurkams marinuoti, rauginti. Jei peletrūno neturime, dedame petražolių arba kitų mėgstamų prieskonių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 3 kilogramų
    • švieži svogūnai: 1,5-3 kilogramų
    • smulkinti krapų žiedynai
    • šviežios peletrūno žolės: trupučio (svarbiausia nepadauginame)
    • kelių rūšių pipirų žirneliai
    • lauro lapai
    • aitriosios paprikos milteliai
    • druska: 3 nubrauktų šaukštų
    • cukrus: 3-5 kupinų šaukštų
    • vanduo: 1 litro
    • 9 proc. actas: 1,5 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agurkus švariai nuplaukite, nupjaustykite galiukus bei supjaustykite nestoromis riekelėmis.
  2. 2. Tuomet nuvalytus svogūnus, atsižvelgdamos į jų dydį, supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
  3. Reklama
  4. 3. Viską sudėkite į puodą, suberkite prieskonius, susmulkintus krapų žiedynus bei kapotus peletrūnus.
  5. 4. Tada įberkite druskos, cukraus bei gerai, bet švelniai išmaišykite. Įpilkite vandens, acto bei išmaišiusios paragaukite. Skonio intensyvumą reguliuokite pagal save, todėl, jei reikia, papildomai pasaldinkite arba įpilkite acto.
  6. 5. Užpilkite aliejaus bei toliau elkitės pagal vieną iš trijų variantų:
  7. 6. Jei norisi šviežesnių agurkų skonio, puodo turinį iš karto sudėkite į sterilius stiklainius, juos pridengtus statykite į didesnį puodą su vandeniu (vandens turi būti tiek, kad įstatytą stiklainį su agurkais apsemtų beveik iki kakliuko) bei kaitinkite iki užvirimo.
  8. 7. Tuomet išimkite bei užsukite steriliais dangteliais ir palikite aušti.
  9. 8. Jei norisi norisi labiau marinuotų agurkų skonio, puodą su agurkų salotomis uždenkite bei palikite per naktį.
  10. 9. Kitą dieną puodą pakaitinkite iki užvirimo, karštas salotas sudėkite į sterilius stiklainius bei greit užsukite švariais dangteliais.
  11. 10. Palikite aušti aukštyn kojomis.
  12. 11. Patarimas: Jei nesinori šių salotų saugoti žiemai, agurkėlius palaikykite nuo 6 iki 24 valandų ir neškite ant stalo… Skanaus!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Aiva

Labai pamėgau šį receptą. Kartoju jau metai iš metų.
Atsakyti