Greitas nekeptas sluoksniuotas želė tortas su uogomis ir vaisiais

2018-03-28 Autorius Viktorijos virtuvė

Greitas nekeptas sluoksniuotas želė tortas su uogomis ir vaisiais
Šiandien labai noriu su Jumis pasidalinti savo tradiciniu, greitai ir nesunkiai pagaminamu sluoksniuotu želė tortu su uogomis ir vaisiais. Šį receptą sugalvojau pati, vis eksperimentuodama virtuvėje ir ruošdama įvairius nekeptus želė tortus, kol galiausiai galiu pasakyti, kad jis man yra nuostabus ir labai patinkantis. Jau ne viena draugė, kuri užsuko į svečius ir jo paragavo, pasiprašė recepto. Sakė būtinai gamins ir savo virtuvėje ir receptūroje nieko nekeis, nes skonis ir išvaizda yra tiesiog super. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 180 gramų (aš renkuosi Selgos, kas kartą vis kitokio skonio)
    • sviestas: 80 gramų
    Pirmam sluoksniui: 
    • konservuoti ananasai: 400 gramų
    • braškių želė: 1 pakelio
    Antram sluoksniui:
    • konservuoti persikai: 400 gramų
    • persikų želė: 1 pakelio
    Trečiam sluoksniui: 
    • grietinėlės skonio želė: 1 pakelio
    • braškės: šiek tiek
    • vynuogės: šiek tiek
    • šilauogės: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius sulaužome ir sudedame į smulkintuvą. Susmulkiname iki trupinių. Sviestą ištirpiname, supilame ant trupintų sausainių ir gerai išmaišome. Gauta mase išklojame paruoštos formos dugną ir padedame šaltai.
  2. 2. Pirmam sluoksniui pasiruošiame braškių skonio želė pagal instrukciją, kuri nurodyta ant pakuotės. Ją atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo tarpu susismulkiname konservuotus ananasus. Juos paskirstome ant sausainių sluoksnio ir užpilame atvėsintą želė. Dedame į šaldytuvą sustingti.
  5. 4. Antram želė sluoksniui pasiruošiame persikų skonio želė ir ją atvėsiname. Susismulkiname konservuotus persikus.
  6. 5. Juos paskirstome ant jau sustingusio pirmojo ananasų sluoksnio ir užpilame atvėsusią persikų želė. Dedame į šaldytuvą sustingti.
  7. 6. Ir viršutiniam sluoksniui pasiruošiame grietinėlės skonio želė. Kol ji vėsta, ant sustingusio persikų sluoksnio dėliojame turimas ir patinkančias uogas.
  8. 7. Jas užpilame atvėsusia želė ir dedame į šaldytuvą sustingti.
  9. 8. Norint gražiai išimti iš formos, ją keletui sekundžių panardiname į karštą vandenį. Tada forma labai gražiai nusiima. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortai.

Danute Slavinskiene

Reiks pabandyti atrodo bus skanu. Ačiū.
Atsakyti
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)
Tortas "Miško mėlynė"
(11)