Jautienos didkepsnis marinuotas kavoje - minkštas, sultingas ir aromatingas!

2020-01-26 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Jautienos didkepsnis marinuotas kavoje - minkštas, sultingas ir aromatingas!
Šis jautienos didkepsnis patiks visiems kavos mylėtojams, bet ir ne tik jiems. Pati brandinta jautiena (naudoju "Kitchen me" produkciją) iš savęs yra labai gardi ir jos nereikia užgožti kitais prieskoniais, bet man labai norėjosi įpinti kavos natą. Jautiena pati "pasiėmė" kavos kiek jai atrodė reikalinga ir patiekalas gavosi minkštas, sultingas ir aromatingas. Man ir mano vyrui tikrai patiko toks derinys ir nusprendėme, kad gaminsime šitaip ir ateityje.

Ingredientai

    • "Black Angus" švieži sausai brandinti jautienos mentės didkepsniai: 2x220 gramų
    • kavos pupelės: 1 šaukštelio
    • rozmarinas: 2 šakelių
    • medus: 2 šaukštų
    • balzaminis actas: 1 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • šviežiai grūsti pipirai: 0,5 šaukštelio
    Garnyrui:
    • salotų mišinys: 2 saujų (sultenės, rukola, burokėlių lapeliai, špinatai...)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • virti burokėliai: 250 gramų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumalame kavos pupeles ir išverdame maždaug 100 mililitrų kavos.
  2. 2. Tuomet susmulkiname rozmariną ir sumaišome su medumi, actu bei pipirais. Supilame kavą ir gerai išmaišome. Dedame jautienos didkepsnius ir palaikome maždaug 60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to jautieną ištraukiame iš marinato ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame po maždaug 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepus mėsai pagardiname druska ir pipirais.
  5. 4. Marinato neišpilame.
  6. 5. Garnyras: Burokėlius stambiai supjaustome ir lengvai pakepiname keptuvėje su aliejumi.
  7. 6. Į lėkštes dedame po saują salotų, kepintus burokėlius, pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pagardiname druska ir pipirais. Šalia įdedame jautienos didkepsnį.
  8. 7. Kavos marinatą paverdame maždaug 2 minutes, kol šiek tiek sutirštėja ir užpilame šiuo padažu didkepsnį. Patiekiame ir skanaujame!
  9. jautienos didkepsnis marinuotas kavoje patiektas su garnyru
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau didkepsnių receptų rasite: Didkepsnių receptai.
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)
Vengiškas jautienos guliašas kazane
(2)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena
(2)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)