Jautienos didkepsnis su persilado padažu - skaniausias mano variantas!

2019-11-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Jautienos didkepsnis su persilado padažu - skaniausias mano variantas!
Itin džiaugiuosi suradusi brandintą jautieną, nes mėsa gaunasi sultinga bei minkšta. Paskutiniu metu labai pamėgau gaminti iš jautienos, o šis receptas tikrai labai pasiteisino. 

Ingredientai

    • brandintas "Angus" jautienos mentės didkepsnis: 220 gramų (naudoju "Kitchen me")
    • aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnelio
    • penkių pipirų mišinys: žiupsnio
    Persilado padažui:
    • petražolės: ryšulėlio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • jūros druska: žiupsnio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių storą ketaus keptuvę įkaitinkite aukštoje temperatūroje. Įpilkite šlakelį aliejaus ir palaukite, kol įkais.
  2. 2. Tuomet dėkite jautienos didkepsnį. Kepkite maždaug 2-3 minutes.
  3. 3. Apverskite ir kepkite dar maždaug 2-3 minutes iš kitos pusės.
  4. 4. Tada kepsnį pabarstykite druska bei pipirais.
  5. 5. Suvyniokite į foliją ir leiskite maždaug 5 minutes pailsėti.
  6. 6. Pasiruoškite persilado padažą: Petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką nulupkite.
  7. 7. Petražoles bei česnaką pasmulkinkite iki vientisos masės, galite supjaustyti peiliu ir pasidarbuoti maisto smulkintuvo pagalba.
  8. 8. Įmaišykite jūros druską. Apšlakstykite aliejumi. Persiladą išmaišykite.
  9. 9. Patiekite su steiko gabaliukais ir skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau didkepsnių receptų rasite: Didkepsnių receptai.
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
Pasta su malta jautiena
(2)
Garnyras prie jautienos steiko
(1)