Sausainiai "Brutti ma buoni"

2023-08-10 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainiai "Brutti ma buoni"
Kažkaip visai netyčia nuo kitų patiekalų atliko šiek tiek kiaušinių baltymų. Tad atsirado proga išmėginti seniau vienoje receptų knygoje nusižiūrėtus sausainius, kuriems ir reikėjo kiaušinių baltymų. Tokie sausainiai tinka ir dovanoms, gali savaitėlę kitą pastovėti sandariai uždaryti. Taip pat galite šių sausainių viršūnėles pamirkyti tirpintame šokolade, bet tikrai nebūtina, skanūs ir taip. Labai riešutiniai. Šis receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga". Tikrai labai patiko. Mėginkite ir Jūs! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 30 nedidelių sausainukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 8 (~320 gramų)
    • cukrus: 240 gramų
    • lazdyno riešutai: 200 gramų (arba migdolai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lazdyno riešutus paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje maždaug 10 minučių vidutinio karštumo orkaitėje (stebime, kad nesudegtų).
  2. 2. Atvėsiname. Patriname tarp pirštų, kad nusiimtų luobelės (tik tiek, kiek nusiima, nebūtina grandyti, kas nelabai atšokę).
  3. Reklama
  4. 3. Virtuviniu kombainu arba kavamale sumalame iki ne visai miltų, kad dar matytųsi riešutų gabaliukai.
  5. 4. Baltymus išplakame iki standžių putų, suberiame cukrų ir dar paplakame iki standesnių putų.
  6. 5. Suberiame maltus riešutus ir išmaišome.
  7. 6. Masę verčiame į platoką puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros visą laiką kantriai maišydami maždaug 20 minučių, kol masė patamsės, susitrauks, pasidarys lipni ir bus galima lipinti rutuliukus.
  8. 7. Paliekame pravėsti.
  9. 8. Po to formuojame sausainius, dėliojame ant kepimo popieriaus ir kepame maždaug 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)