Silkės ir grybų mišrainė

2017-12-20 Autorius Ką valgyti?

Silkės ir grybų mišrainė

Ingredientai

    • sūdyta arba rūkyta silkė: 2 (arba silkių filė)
    • sūdyti grybai: 200 gramų
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • pomidorai: 400 gramų
    • svogūnai: 2
    • kiaušiniai: 2
    • marinuoti agurkai: 1
    Padažui:
    • grietinė: 1 stiklinės (arba majonezas)
    • varškė: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susmulkinkite grybus, pievagrybius, pomidorus, agurką bei svogūnus. Tada skystį, išsiskyrusį po pomidorų bei marinuoto agurko pjaustymo, persipilkite į dubenėlį. Pievagrybius pakepkite.
  2. 2. Tuomet kiaušinius kietai išvirkite bei nulupkite. Vieną puselę supjaustykite griežinėliais, o likusius sukapokite.
  3. 3. Po to išdarytas ir išmirkytas silkes arba jų filė supjaustykite siauromis juostelėmis.
  4. 4. Padažas: Grietinę arba majonezą sumaišykite su ištrinta varške bei pomidorų ir marinuoto agurko skysčiu.
  5. 5. Paskui visus produktus gerai išmaišykite bei patiekite salotinėje. Skanaukite!