Slyvų pyragas su puriu baltyminiu sluoksniu - morengu

2021-03-07 Autorius Oditėlės blogas

Slyvų pyragas su puriu baltyminiu sluoksniu - morengu
Paskutiniu metu gana retokai pradėjau kepti pyragus, tikrai seniau kepdavau juos dažniau. Tačiau pamačiusi šį slyvų pyrago receptą, jau žinojau, kad būtinai išsikepsiu. Rezultatu likau be galo patenkinta, rezultatas pranoko visus mano išsikeltus lūkesčius. Pasigaminti iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai bei žinoma puikaus skonio. Pamėginkite.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Slyvų pyragui:
    • slyvos: ~500-800 gramų (naudoju šaldytas)
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti migdolai: 30 gramų
    Puriam baltyminiam sluoksniui:
    • kiaušinių baltymai: 3
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus bei sudedame pjaustytą sviestą ir kapojame peiliu, kol sviesto gabaliukai pasidengia miltais.
  2. 2. Tada sudedame likusius ingredientus ir išminkome tešlą (ji gausis trapi).
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą sudedame į kepimo skardą, ant viršaus žievele į apačią sudėliojame slyvas.
  5. 4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  6. 5. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, išplakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dėdami po šaukštą cukraus. Plakame, kol baltymai tampa standūs bei blizgūs.
  7. 6. Baltymus sudedame ant pyrago ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduoja. Lepinamės!
  8. pyragas su slyvomis ir puriu baltyminiu sluoksniu
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau slyvų pyragų receptų rasite: Slyvų pyragai.
Migdolinis obuolių pyragas
(6)
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)