Šukučiai - jūros šukutės su porų padažu pagal Gordon Ramsay

2021-11-23 Autorius Gera virtuvė

Šukučiai - jūros šukutės su porų padažu pagal Gordon Ramsay
Pamėginkite šį fantastišką Gordon Ramsay šukučių patiekalą pasigaminti patys ir jūs suprasite, kad tobulumas egzistuoja paprastume. Net jeigu dar nei karto gyvenime nesate ragavę arba bent nesate savo virtuvėje gaminę jūros šukučių, tikrai išdrįskite tai pasigaminti patys jau šiandien. Jūros šukutės iš savęs neturi visiškai jokio "žuvinio" arba "jūrinio" skonio ir net sunku apibūdinti į ką jos yra panašios savo skoniu. Tikriausiai jos yra panašios tik pačios į save.

Gaminant jūros šukutes itin svarbus yra kepimo laikas, nes jų negalima perkepti. Kadangi šviežių jūros šukučių labai retai sutiksi mūsų parduotuvėse, aš pati visada jas perku šaldytas. Bet dieną prieš kepimą jas visada palieku šaldytuve, kad jos ramiai ir niekur neskubėdamos atitirptų.

Šis patiekalas tikrai nėra sudėtingas, galiu pasakyti, kad rašymo kaip tai padaryti buvo daugiau, nei yra pačio gaminimo.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jūros šukutės: 12
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • citrinos sultys: šlakelio
    Porų padažui:
    • porai: 1
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno actas arba sidras: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: šiek tiek
    • cukrus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant vidutinės temperatūros su alyvuogių aliejumi pakepame griežinėliais pjaustytą porą. Įberiame šiek tiek druskos bei cukraus.
  2. 2. Kepame maždaug 6-8 minutes, vis pamaišydami, bet uždengę keptuvę dangčiu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada iš baltojo vyno acto, garstyčių ir vieno valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, padarome padažą ir kai porai jau bus minkšti, bet dar nepraradę savo spalvos, supilame jį. Viską išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  5. 4. Jūros šukutes, jeigu jos labai storos (virš 1 centimetro) perpjauname pusiau, kad jų storis būtų maždaug 0,5 centimetro. Apiberiame druska bei pipirais.
  6. 5. Po to į pašildytas lėkštes išdėliojame porų padažą ir tik tada kepame šukutes.
  7. 6. Į įkaitintą keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir labai tvarkingai pagal laikrodžio rodyklę išdėliojame jūros šukučius. Kadangi viena šukučių pusė keps tik 60 sekundžių, praktiškai viską keptuvėje išdėlioję, jau galime jas ta pačia eilės tvarka ir apversti, kad apkeptų ta kita pusė. Todėl, kol viską suvartysime mūsų šukutės jau bus pilnai iškepusios.
  8. 7. Išdėliojame šukutes į lėkštes ir nieko nelaukdami patiekiame. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau šukučių receptų rasite: Šukučių receptai.
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Krevetės su medaus ir česnakų padažu
(9)
Cukinijų "laiveliai" su krevetėmis
(5)
Paella receptas su jūros gėrybėmis (krevetėmis, midijomis...)
(1)
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
(8)