nutarkuotos citrinos geltonosios žievelės sluoksnis: iš 1 vnt.
druska
pipirai
Taip pat reikės:
sluoksniuotos tešlos krepšeliai (pirktiniai arba naminiai)
Recepto paruošimas
1. Lašišos ruošimas: lašišos filė nuplauname, išimame kaulus bei gerai nusausiname. Tada pasismulkiname krapų. Paimame gilesnį plokščiu dugnu indą. Berti 2 valgomuosius šaukštus druskos bei 1 valgomąjį šaukštą cukraus, išmaišome, tolygiai paskleidžiame, dedame lašišą, apipilame ją 1 valgomuoju šaukštu brendžio, apibarstome krapais, vėl beriame druskos, cukraus, dedame lašišą, pilame brendį, barstome krapais ir sluoksniuojame, kol baigsis žuvis. Truputį paslėgiame bei dedame į šaldytuvą. Aš vis silkę pavartau, nes visos sultys subėga į indo apačią.
2. Citrininis majonezas: Trynį, garstyčias, cukrų ir pipirus sudedame į gilesnį indą. Viską suplakame, tuomet po lašą pradedame pilti aliejų - įpilame, paplakame, po to vėl lašas, paskui vėl... supylus apie pusę aliejaus majonezas jau gerokai sutirštėja, tada laikas supilti citrinos sultis, suplakame, majonezas stipriai pašviesėja. Tuomet aliejų galite pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakame. Pabaigoje suberiame citrinų žievelę ir druską.
3. Patarimas: Prieš gamindamos majonezą, aliejų kelias valandas pastatome į šaldytuvą, šitaip majonezas geriau išsiplaks bei prilygs tarsi parduotuviniam majonezui. Tą patį padarome ir su citrina.
4. Po to išsikepame sluoksniuotos tešlos krepšelius arba naudojame pirktus parduotuvėje. Dedame citrininį majonezą, dedame lašišos griežinėlį bei nedidelį gabalėlį citrinos. Štai ir viskas. Skanaujame!