Vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša ir citrininiu majonezu

2017-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša ir citrininiu majonezu

Ingredientai

    Vienam sluoksniui:
    • lašišos filė
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • brendis: 1 valgomojo šaukšto (nebūtinai)
    • krapai
    Citrininis majonezas:
    • tryniai: 1
    • garstyčių milteliai: 0,5 šaukštelio
    • cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • aliejus: ~120-130 mililitrų
    • nutarkuotos citrinos geltonosios žievelės sluoksnis: iš 1 vnt.
    • druska
    • pipirai
    Taip pat reikės:
    • sluoksniuotos tešlos krepšeliai (pirktiniai arba naminiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišos ruošimas: lašišos filė nuplauname, išimame kaulus bei gerai nusausiname. Tada pasismulkiname krapų. Paimame gilesnį plokščiu dugnu indą. Berti 2 valgomuosius šaukštus druskos bei 1 valgomąjį šaukštą cukraus, išmaišome, tolygiai paskleidžiame, dedame lašišą, apipilame ją 1 valgomuoju šaukštu brendžio, apibarstome krapais, vėl beriame druskos, cukraus, dedame lašišą, pilame brendį, barstome krapais ir sluoksniuojame, kol baigsis žuvis. Truputį paslėgiame bei dedame į šaldytuvą. Aš vis silkę pavartau, nes visos sultys subėga į indo apačią.
  2. 2. Citrininis majonezas: Trynį, garstyčias, cukrų ir pipirus sudedame į gilesnį indą. Viską suplakame, tuomet po lašą pradedame pilti aliejų - įpilame, paplakame, po to vėl lašas, paskui vėl... supylus apie pusę aliejaus majonezas jau gerokai sutirštėja, tada laikas supilti citrinos sultis, suplakame, majonezas stipriai pašviesėja. Tuomet aliejų galite pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakame. Pabaigoje suberiame citrinų žievelę ir druską.
  3. 3. Patarimas: Prieš gamindamos majonezą, aliejų kelias valandas pastatome į šaldytuvą, šitaip majonezas geriau išsiplaks bei prilygs tarsi parduotuviniam majonezui. Tą patį padarome ir su citrina.
  4. 4. Po to išsikepame sluoksniuotos tešlos krepšelius arba naudojame pirktus parduotuvėje. Dedame citrininį majonezą, dedame lašišos griežinėlį bei nedidelį gabalėlį citrinos. Štai ir viskas. Skanaujame!
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Grybų užkandėlė
(2)
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)