Rūkytos lašišos, porų ir pomidorų krepšeliai su grietinėle

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Rūkytos lašišos, porų ir pomidorų krepšeliai su grietinėle
Kiekvieną kartą kai tik būna kokia šventė ar pasisėdėjimas, tai būtinai gaminu šiuos įdarytus krepšeliu su rūkyta lašiša, porais, pomidorais ir grietinėle. Ir nesvarbu ar pasisėdėjimas vyksta pas mane ar pas kitus, nes nusinešti juos į svečius visiškai nėra sudėtinga, jie patogūs transportuoti. Apie jų skonį net nenoriu pasakoti, nes darbai kalba patys už save. Nuo stalo visada pradingsta patys pirmi. Ir visada atrodo, kad prigaminau per mažai, nors ir kiek beprigaminčiau. Tad būtinai išmėginkite ir Jūs! :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 įdarytų krepšelių.

Ingredientai

    • sviesto: 110 gramų 
    • miltų: 190 gramų 
    • rūkytos lašišos: 100 gramų
    • porų: 0,5 (baltosios dalies)
    • vyšninių pomidorų: 6
    • grietinėlės: 200 gramų
    • kiaušinių: 3
    • krienų: 2 arbatinių šaukštelių
    • kaparėlių: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais, suberkite miltus, druskos žiupsnelį ir maišykite kombainu arba tiesiog dviem peiliais.
  2. 2. Palaipsniui supilkite 4 šaukštus ledinio vandens. Greitai, kad neatšiltų suminkykite tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išklokite kepimo formeles (maniškės šį kartą buvo kažkokios per mažos, norėjau išmėginti naujas, gavosi per stori krepšeliai, tad ėmiau mažesnio dydžio tešlos gabaliukus ir suformavau 14 krepšelių).
  5. 4. Dėkite formeles į šaldytuvą pusvalandžiui.
  6. 5. Po to subadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  7. 6. Įdarui supjaustykite porus ir apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
  8. 7. Nuimkite keptuvę nuo kaitros ir įmaišykite ketvirčiais supjaustytus pomidorus ir pasmulkintą lašišą.
  9. 8. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, krienus, kiaušinius ir kaparėlius.
  10. 9. Pagardinkite druska ir pipirais. Aš dar papildomai įdėjau porą šaukštų miltų.
  11. 10. Supilkite plakinį į keptuvę ir viską išmaišykite.
  12. 11. Užpildykite įdaru krepšelius ir kepkite dar apie 15 minučių.
  13. 12. Prieš išimdami iš formelių, leiskite maždaug 5 minutes atvėsti.
  14. 13. Aš dar papildomai papuošiau kiekvieną krepšelį lašišos gabaliuku, bet tai nėra būtina. Skanaus!
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Grybų užkandėlė
(2)