Įdaryti sluoksniuotos tešlos krepšeliai su krevečių, krabų lazdelių ir salotų įdaru

2022-02-16 Autorius Lithuanian in the USA

Įdaryti sluoksniuotos tešlos krepšeliai su krevečių, krabų lazdelių ir salotų įdaru
Aš tokius įdarytus sluoksniuotos tešlos krepšelius su krevetėmis, krabų lazdelėmis ir tunu įprastai ruošiu Velykoms. Šis užkandis ypač papuošia visą stalą. Žinoma, jį galima ruošti pačioms įvairiausioms šventėms. Šių krepšelių gamyba yra tikrai paprasta, jeigu norisi, galima visada improvizuoti su salotų ingredientais, pvz.: vietoj krevečių ir tuno, galima panaudoti ikrus arba šalto rūkymo lašišą. O štai vietoje Iceberg salotos, galima naudoti kitas pamėgtas salotų rūšis. Šių krepšelių papuošimui taip pat galima pasirinkti po ranka turimas žoleles bei varžoves. Svarbiausia Jūsų pačių išradingumas. Na, o jei nenorite eksperimentuoti, tai drąsiai sekite mano recepto eigą! 

Ingredientai

    • sluoksniuota šaldyta bemielė tešla: 450-500 gramų
    • krabų lazdelės: 80 gramų
    • mažos, virtos krevetės: 80 gramų
    • konservuoti kukurūzai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tunas aliejuje: 2 valgomųjų šaukštų
    • Icebegt salotos: 0,5 nedidelės gūžės
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    Papuošimui:
    • mažos, virtos krevetės: ~15-18
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujelės (arba slyviniai)
    • šviežios smulkintos petražolės: 1 saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuotą tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir palikite kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
  2. 2. Tuomet ant miltuoto stalviršio lengvai iškočiokite ir supjaustykite tešlą į 16-18 kvadratėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Keksiukų formą patepkite sviestu, į kiekvieną keksiuko formelę įdėkite po vieną sluoksniuotos tešlos kvadratėlį, prispauskite dugną ir subadome šakute.
  6. 5. Į kiekvieno kvadratėlio vidų įberkite stambesnių pupelių, kad kepdama tešla suformuotų krepšelio formą.
  7. 6. Kepkite maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Paskui išimkite iš orkaitės, sluoksniuotos tešlos krepšelius išimkite iš keksiukų formos, išimkite kruopas ir palikite krepšelius pilnai atvėsti.
  9. 8. Krabų lazdeles ir krevetes susmulkinkite. Salotą supjaustykite plonais šiaudeliais. Krabų lazdeles, krevetes, salotas, majonezą, kukurūzus ir tuną sumaišykite viename dubenėlyje, pagardinkite pagal savo skonį druska bei juodaisiais pipirais.
  10. 9. Salotas sudėkite į tešlos krepšelius, papuoškite krevetėmis, pomidorais ir petražole. Skanaukite!
  11. 10. Patarimas: Krepšelių papuošimus galima pasirinkti pagal savo nuožiūrą.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau krepšelių receptų rasite: Krepšelių receptai.
Įdaryti sluoksniuotos tešlos krepšeliai su krevečių, krabų lazdelių ir salotų įdaru
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)