Gaminu 5 minutes, o valgome savaitę (tiesiog sudėkite daržoves į stiklainį, greita ir labai skanu)

Gaminu 5 minutes, o valgome savaitę (tiesiog sudėkite daržoves į stiklainį, greita ir labai skanu)
Ingredientai:
1. krienų lapai – 1 vnt
 2. žalumynai – petražolės, krapai
 3. agurkai – 5 vnt
 4. agurotis – 1⁄2 vnt
 5. paprika – 1 vnt
 6. pomidorai – 8 vnt
 7. raudonasis svogūnas – 1 vnt
 8. česnakas – 5 skiltelės
 9. druska – 2 valgomieji šaukštai
 10. cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
 11. 9% actas – 2 valgomieji šaukštai
 12. gazuotas mineralinis vanduo
Reklama
Paruošimo būdas:
1. Į 3 l stiklainio dugną dedame krieno lapą, iš anksto kruopščiai jį nuplovę.
2. Sekančiu sluoksniu dedame žalumynus (pas mane petražolės ir krapai).

Reklama
3. Šviežius agurkus pjaustome vidutiniais gabalėliais ir taip pat dedame į stiklainį.
4. Agurotį nulupame, supjaustome ir taip pat dedame į stiklainį.

Reklama
5. Paskui dedame papriką, perpjautą į 4 dalis, perpus perpjautus pomidorus, pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną, kelias česnako skilteles ir taip kartojame sluoksnius, kol stiklainis užsipildys.

Reklama


Reklama
6. Paskui dedame cukrų, druską, 2 valgomuosius šaukštus acto ir viską užpilame gazuotu  mineraliniu vandeniu iki stiklainio viršaus.

Reklama
7. Uždarome stiklainį dangteliu ir dedame į šaldytuvą 12 val. Po to daržovių užkandį galima patiekti.
Pabandykite pasigaminti, tikiuosi, jums patiks

Iki pavasario nebeliks – „Pomidorai sniege“! Kad ir kiek stiklainių padaryčiau, jų visada būna per mažai!


Gaminu 5 minutes, o valgome savaitę (tiesiog sudėkite daržoves į stiklainį, greita ir labai skanu)

Mano šeimos ir draugų nuomone, šie pomidorai pagal šį paruošimo būdą yra patys skaniausi iš visų, kada nors ragautų. 

Kasmet stengiuosi padidinti paruošiamų stiklainių kiekį, bet iki pavasario vis tiek nieko nelieka, viskas būna suvalgyta! 

Šie pomidorai ne tik skanūs, bet ir puikiai atrodo! 
Juos gaminu visai šeimai. 


Reklama
Atrodo, kad pomidorai, tarsi sniege. 

O paruošti šį skanėstą labai paprasta! 

Iš tikrųjų iš pagrindinių produktų jums reikės tik pačių pomidorų ir daug česnakų. 
Geriau rinktis didesnius pomidorus. 

Dėl antrojo ingrediento – geriau naudoti naminius česnakus. 
Kai nusipirkau kiniškų česnakų, stiklainyje jie tapo žali, neatrodė labai gerai, nors skoniui tai įtakos neturėjo. 


Reklama
Vienam trijų litrų talpos stiklainiui reikės:

  • pomidorų – apie du kilogramus;
  • česnakų – 1-3 valgomųjų šaukštų – česnako kiekį dėkite atsižvelgdami į savo skonį. Mes mėgstame daug česnakų, aš įdėjau 3 šaukštus.
Marinatui reikės:
  • 1 l vandens
  • druskos – 2 valgomųjų šaukštų;
  • cukraus – 4 valgomųjų šaukštų.
Taip pat į kiekvieną stiklainį įpilkite 9% acto, įpilkite pagal skonį, visada paragauju paruoštą marinatą – jei mėgstate rūgštesnį, galite įpilti daugiau. 

Gaminimo eiga:

Pomidorus nuplaukite karštu vandeniu. 
Tose vietose, kur buvo kotelis, kiekvieną pomidorą pradurkite mediniu iešmeliu, kad pomidorai mažiau įtrūktų. 

Sudėkite pomidorus į sterilizuotus stiklainius kuo talpiau. 

Reklama

Beje, jau kelerius metus stiklainius sterilizuoju vadinamuoju šaltuoju metodu. 
Stiklainius išplaunu karštu vandeniu su soda, įpilu kelis šaukštus acto. 

Belieka stiklainius pakratyti ir apversti, uždaryti dangteliu, tada apversti dangteliu žemyn, kad jis taip pat būtų sterilizuotas. 
Sudėkite pomidorus, užpilkite juos verdančiu vandeniu. 

Norėdami įsitikinti, kad stiklainis nesprogs, pirmiausia įpilkite vandens ant dugno, per kelias sekundes stiklainis įkaista ir nesprogsta. 

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite stiklainį ir palikite 20-30 minučių pastovėti. 
Tuo tarpu paruoškite marinatą ir česnakus. 


Reklama
Česnakus sutarkuokite stambia tarka, jie atrodo gražiau nei sutrinti smulkintuvu. 

Marinatą paruošti nesudėtinga: į vandenį įberkite druskos ir cukraus, ir užvirinkite. 

Kai vanduo stiklainiuose bus beveik šaltas, nupilkite jį ir sudėkite česnakus. 

Reklama

Dabar pomidorų stiklainius pripildykite paruoštu verdančiu marinatu iki pat viršaus. 

Uždarykite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis, apklokite antklode ir leiskite atvėsti. 

Taip paruoštus „pomidorus sniege“ galite laikyti kambario temperatūroje. 

Paprastas naminio sviesto receptas: tereikia vieno ingrediento ir parduotuvėje jo daugiau nebepirksite!


Gaminu 5 minutes, o valgome savaitę (tiesiog sudėkite daržoves į stiklainį, greita ir labai skanu)

Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir pasigaminkite skanų sviestą tiesiog namuose. 

Procedūra yra labai paprasta ir sviestas bus pigesnis negu parduotuvėje! 


Reklama
Jums reikės:

  • 2 l grietinėlės (30 %)
  • Elektrinio maišytuvo
Pasirinktinai:
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Supilkite grietinėlę į didelį dubenį.
  2. Pradėkite plakti maišytuvu.
  3. Iš pat pradžių plakite nedideliu greičiu.
  4. Kai mišinys pradės keisti struktūrą – pagreitinkite plakimą.
  5. Sutirštėjusią grietinėlę nuo puodo šonų nuimkite ir įdėkite į indo vidurį.
  6. Baigiant plakti sviesto masė turi atsiskirti nuo skysčio.
  7. Per sietelį skystį perkoškite į paruoštą dubenį.
  8. Tada sviesto masę su sieteliu pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu.
  9. Gerai išplaukite.
  10. Rankomis gerai išspauskite likusį skystį.
  11. Iš sviesto suformuokite norimą formą.
  12. Padėkite jį ant maistinės plėvelės ir suvyniokite.
  13. Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
  14. Kai sviestas sustings, gardų naminį sviestą galėsite naudoti.
  15. Iš dviejų litrų grietinėlės turėtumėte paruošti maždaug 770 g sviesto.
  16. Gero apetito!
  17. Be sviesto, taip pat galite pasigaminti skanaus naminio sūrio.
Reklama
Puikus naminio sūrio receptas, kuriam tereikia 2 ingredientų!

Reklama

Viskas, ko reikės, rasite namuose. 

Jums reikės:

  • 2 litrų didesnio riebumo pieno
  • 60 ml acto
  • Šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina, sūrį galima gaminti ir be jų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
Jei mėgstate sūresnį sūrį, įberkite daugiau druskos, o jei nesate tikri kiek jos reikia, jos galite įberti vėliau. 
Gaminimo eiga:

  1. Į puodą supilkite pieną.
  2. Nenaudokite ilgai galiojančio pieno, geriausia naudokite kuo šviežesnį pieną.
  3. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  4. Nuolat maišydami kaitinkite pieną.
  5. Tačiau pienas neturi užvirti, kai pasirodo burbuliukų, išjunkite liepsną.
  6. Įpilkite acto ir, jei norite, lašelį citrinos sulčių ir išmaišykite – pamatysite, kaip susidarys išrūgos.
  7. Dabar pasiruoškite sietelį ir išklokite jį sūrmaišiu.
  8. Supilkite puodo turinį ir išspauskite kuo daugiau skysčio, sandariai užriškite sūrmaišį ir taip pat šaukštu išspauskite skystį.

Gerai paslėkite ir bent 1 valandą palaikykite šaldytuve. 

Tada galėsite paragauti. 

Linkime gero skonio!

Vaizdo instrukcijas taip pat rasite video paspaudę čia.

Reklama


Kefyras su linų sėmenimis. Priežastys, kodėl verta tai gerti kasdien!


Gaminu 5 minutes, o valgome savaitę (tiesiog sudėkite daržoves į stiklainį, greita ir labai skanu)

Jau iki 25 metų mūsų kūnas sukaupia daug nereikalingų dalykų, ir šis „rezervas“ kiekvieną dieną tik didės. 

Dėl didelio toksinų ir riebalų sluoksnių apkrovos organizmas greičiau sensta, visų pirma kenčia virškinimo traktas, širdies ir kraujagyslių sistema bei oda. 

Norint to išvengti, yra daugybė būdų valyti kūną. Siūlome vieną metodą: į mitybą įtraukti gėrimą, kuris veikia kaip skrandžio šluota. 

Yra tik du reikalingi ingredientai – kefyras ir linų sėmenys. 

Valomasis gėrimas

Ne pienas ir ne jogurtas, o kefyras. Iš visų pieno produktų tik jame yra bakterijų, kurios žarnyne sugeba sukurti draugišką florą. 
Reklama
Linų sėmenyse yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios tirpdo akmenis ir gydo gleivines. 

Tačiau tik sveikos arba stambiai sumaltos sėklos veikia kaip skrandžio šluota. Išbrinkę jos suteikia sotumo jausmą ir tuo pačiu valo žarnyno sieneles. 


Reklama
Liekninantis gėrimas

Kefyras su linų sėmenimis stimuliuoja kūną numesti svorio, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir normalizuoja lipidų apykaitą. 

Norint efektyviai išvalyti virškinamąjį traktą, atnaujinti kūną ir numesti svorio, nepaprastai svarbu gerti gėrimą pagal specialią programą, kurią rasite straipsnio pabaigoje. 

Šis metodas bus svarbus tiems, kurie pastebi šias sveikatos komplikacijas: 


Reklama
  • uždegiminiai kvėpavimo sistemos procesai
  • uždegiminiai virškinimo trakto procesai (gastritas, opos)
  • kolitas
  • urogenitalinės sistemos ligos
  • antsvoris

Kūno detoksikacijos kursas
Programa skirta 21 dienai. Jei ilgą laiką neatlikote bendro skrandžio valymo, gydytojai rekomenduoja tai pakartoti po 2 savaičių. Ir norint išlaikyti efektą, reikia kartoti kursą kas pusmetį. 

  • Pirmoji savaitė: pusryčiams išgerkite 100 ml kefyro su 3 šaukšteliais linų sėmenų (jas prieš pat naudojimą geriau susmulkinti).
  • Antroji savaitė: 100 ml kefyro su 6 šaukšteliais linų sėmenų pusryčiams.
  • Trečia savaitė: 150 ml kefyro su 9 šaukšteliais linų sėmenų pusryčiams.

Reklama

Įpraskite išgerti stiklinę karšto vandens 40 minučių anksčiau, kad pažadintumėte kūną (kaip žinote, ankstų rytą mūsų kūnas dar nėra pasirengęs virškinti maisto, todėl jam reikia pagalbos). 

Atminkite, kad tai turėtų būti vieninteliai jūsų pusryčiai! 

Kefyras su sėklomis nakčiai tokio efektyvumo nesuteikia, geriau pasilepinkite baltymų vakariene iš vištienos krūtinėlės ar kiaušinių.