Iš karto virkite dvigubą porciją! Traškūs rudieji pomidorai su kaukazietišku marinatu žiemai

2021-08-19 Autorius Worldrecipes.lt

Iš karto virkite dvigubą porciją! Traškūs rudieji pomidorai su kaukazietišku marinatu žiemai
Užkandis pasirodo aštrus, aštrus, labai aromatingas ir tinka prie įvairių mėsos patiekalų ir garnyrų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

pomidorai, 6 kg;
– aitriosios paprikos, 3 vnt;
– morkos, 3 vnt;
– česnakai, 2 galvutės;
– saldieji pipirai, 6 vnt;
– krūva petražolių;
– kvapieji pipirai 4 vnt 1,5 l talpos indelyje.
Reklama
Norėdami paruošti 5 l marinatą, jums reikia:
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 20 šaukštų;
– acto esencija 70%, 4 valg.

Gaminimo procesas

Supjaustykite pomidorus griežinėliais, tris morkas rupia tarka.

Supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnaką, žalumynus, papriką į gabalėlius maišytuvu, tik iki tyrės.

Masę sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
Reklama
Dedame kvapiuosius pipirus, truputį susmulkintos masės, pomidorų sluoksnį, vėl aštrų mišinį, pomidorus į sterilizuotus stiklainius ir tokiu būdu pakaitomis į stiklainio viršų.

Virkite sūrymą iš visų ingredientų, užvirkite ir virkite porą minučių. 

Pabaigoje supilkite acto esenciją, sumaišykite, virkite 1 minutę ir supilkite pomidorus.

Uždenkite dangteliais, įdėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 20 minučių nuo virimo momento.

Mes priveržiame dangčius. 

Apverskite ir suvyniokite, kol atvės.

Skanumėlis žiemai! Ryžių ir cukinijų salotos, nepaprastai skanu


Iš karto virkite dvigubą porciją! Traškūs rudieji pomidorai su kaukazietišku marinatu žiemai

Tokie gausūs grūdų ir daržovių "paruoštukai" yra gera pagalba, jei reikia, greitai paruošiant vakarienę ar pietus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– ryžiai, 1 stiklinė;
cukinijos, 1,5 kg;
– svogūnai, 4 vnt;
– morkos, 3 vnt;
– saldieji pipirai, 3 vnt;
– pomidorų sultys, 500 ml arba pomidorų pasta, pomidorų tyrė;
– 500 ml vandens;
– augalinis aliejus, 180 ml;
– cukraus ir druskos po 2 valg.
– česnakas, 4 skiltelės;
– paprastas actas, 3 šaukštai.
Reklama
Gaminimo procesas

Virkite ryžius, kol pusė išvirs pasūdytame vandenyje, nuplaukite.

Supjaustykite svogūną kubeliais, kepkite augaliniame aliejuje, kol bus skaidrus.

Suberkite morkas, sutarkuotas stambia tarka, sumaišykite ir kepkite 7 minutes.

Paprikas supjaustykite juostelėmis, suberkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes.

Supilkite pomidorų sultis, išmaišykite ir troškinkite.

Patarimas : pomidorų tyrę galite susmulkinti per sietą, kad neliktų sėklų ir žievelės gabalėlių. 

Pagal skonį galite įdėti komercinių pomidorų pastos.
Reklama
Supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite masę 5 minutes.

Cukiniją supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, suberkite česnaką ir žoleles, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.

Supilkite ryžius, sumaišykite, uždenkite ir troškinkite 5 minutes.

Supilkite actą ir virkite dar 2 – 3 minutes.

Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, priveržkite dangčius, apverskite, apvyniokite, kol visiškai atvės.

Laikyti rūsyje ar spintoje.