Iš kopūstų, morkų, pipirų ir grybų pagaminta Solyanka yra vienas mėgstamiausių mūsų šeimos receptų.
Pasirodo labai skanu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kopūstai ir pomidorai po 2 kg;
- morkos ir svogūnai po 500 g;
- augalinis aliejus, 2 stiklinės;
- cukraus, 100 g;
- druskos, 6 šaukštai;
- actas 3% .2,5 šaukštai;
- grybai pagal skonį;
- pipirų puodas, lauro lapas, žolelės.
Gaminimo procesas
Susmulkinkite kopūstus, tris morkas stambia tarka arba supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Supjaustykite pomidorus į gabalus.
Sumaišykite visas daržoves su grybų gabalėliais ir augaliniu aliejumi, cukrumi.
Įdėkite salotas ant viryklės, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1 valandą, kartais maišydami.
Dabar įberkite druskos – įpilkite pagal skonį, acto, sumaišykite, pridėkite prieskonių, kapotų žolelių.
Troškinkite dar 10 minučių.
Mes padedame hodgepodge į sterilizuotus, sausus stiklainius, priveržkite dangčius ir palikite atvėsti.
Hodgepodge laikome rūsyje arba spintoje.
Tokios salotos puikiai tinka bet kokiems garnyrams, aš dar šiek tiek troškinu ir noriu pyragų bei pyragėlių įdaro, dedu į daržovių troškinį, kopūstų sriubą, barščius. Skanus.
Jūs galite pridėti grybų – tai pagal skonį.
Rauginti kopūstai yra traškūs ir gerai laikosi. Mama pasakė visas raugo subtilybes
Tai vienas paprasčiausių raugintų kopūstų receptų žiemai – kopūstai ilgai išliks traškūs, jie netaps minkšti ir ilgainiui netamsės.
Mes tiesiog imame kopūstus, morkas ir gaminame marinatą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kopūstai, 2 kg;
- morkos, 4 vnt;
- vandens, 1 l;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Paėmiau kopūstų ir gavau 2 kg. Šiam kiekiui imu 4 morkas, bet galite rinktis pagal savo skonį.
Taip pat atkreipkite dėmesį, kad 1 litras vandens eina į 2 kg kopūstų. Todėl teisingai apskaičiuokite visus kopūstų raugo komponentus.
Susmulkinti kopūstai, trys morkos ant stambios tarka.
Marinatui sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi santykiu nuo 1 iki 2. Marinatas už 1 l vandens druskos, 2 šaukštus ir cukrų, 1 šaukštą.
Mes sumaišome kopūstus su morkomis ir dedame į konteinerį, sandariai uždarome marinatą, vėl uždarome ir uždedame priespaudą. Mes prispaudžiame.
Mes paliekame 3 dienas kambario temperatūroje.
Išimame kopūstus ir paliekame per naktį, kad išeitų kartumas.
Mes tvirtai išdėstome virš stiklainių, uždarykite taip, kad marinatas padengtų kopūstus. Mes uždengiame dangčiais ir įdėjome į rūsį.
Tokie kopūstai išlieka iki vėlyvo pavasario, puikiai tinka troškinti, barščiai.