Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą.
Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.
Receptui jums reikės :
- žuvies filė – 800 gr;
- ryžiai – 100 gr;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinė – 100 gr;
- svogūnai – 1 vnt;
- maltų juodųjų pipirų.
Filė praleidžiame per mėsmalę.
Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje.
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų.
Kiaušinius sumaišykite su druska.
Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską.
Įpilkite grietinės ir kiaušinių.
Mes viską sumaišome.
Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.
Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.
Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių.
Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių.
Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių.
Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.
Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos
Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– mėsa, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;
– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g
– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.
Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.
Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį.
Mes paliekame marinuotis.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.
Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.
Supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.