Tai vienas paprasčiausių raugintų kopūstų receptų žiemai – kopūstai ilgai išliks traškūs, jie netaps minkšti ir ilgainiui netamsės.
Mes tiesiog imame kopūstus, morkas ir gaminame marinatą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kopūstai, 2 kg;
- morkos, 4 vnt;
- vandens, 1 l;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Paėmiau kopūstų ir gavau 2 kg. Šiam kiekiui imu 4 morkas, bet galite rinktis pagal savo skonį.
Taip pat atkreipkite dėmesį, kad 1 litras vandens eina į 2 kg kopūstų. Todėl teisingai apskaičiuokite visus kopūstų raugo komponentus.
Susmulkinti kopūstai, trys morkos sutarkuojamos ant stambios tarkos.
Marinatui sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi santykiu nuo 1 iki 2. Marinatas už 1 l vandens druskos, 2 šaukštus ir cukrų, 1 šaukštą.
Mes sumaišome kopūstus su morkomis ir dedame į pasirinktą indą, sandariai uždarome marinatą, vėl uždarome ir uždedame priespaudą. Mes prispaudžiame.
Mes paliekame 3 dienas kambario temperatūroje.
Išimame kopūstus ir paliekame per naktį, kad išeitų kartumas.
Mes tvirtai išdėstome į stiklainius, uždarykite taip, kad marinatas padengtų kopūstus. Mes uždengiame dangčiais ir nešame į rūsį.
Tokie kopūstai išlieka iki vėlyvo pavasario, puikiai tinka troškinti, ar gaminti
barščius.
Suomiški agurkai: visą vasarą gaminu bliūdais! Skanus ruošinys žiemai
Vyresnioji karta puikiai žino bulgariškų agurkų skonį.
Šis suomiškas receptas taip pat labai primena tokį konservavimą.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 3 kg;
- druska, 6 šaukštai;
- vandens, 3 l;
- cukraus, 400 g;
- actas 6%, 500 ml;
- garstyčių sėklos, 2 šaukštai;
- lauro lapas, 3 vnt.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname ir mirkome švariame vandenyje 2 valandas.
Druską ir cukrų, lauro lapą ir garstyčias ištirpinkite vandenyje.
Užvirkite, užpilkite actu, vėl užvirkite.
Supjaustykite agurkus į gabalus, nupjaudami uodegas.
Supilkite agurkus, sumaišykite.
Mes išdėstome agurkus ant sterilizuotų stiklainių, kai tik jie pakeičia spalvą.
Užpildykite verdančiu marinatu ir sandariai priveržkite dangčius.
Apverskite ir apvyniokite, kol jis visiškai atvės.
Galite pašalinti mėginį iš išsaugojimo per kelias savaites.
Patiekite su virtomis jaunomis bulvėmis, bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Pasirodo skanu, jei didelius agurkų gabalėlius supjaustote mažais gabalėliais, įdedate svogūnų ar česnako, žolelių ir pagardinate nerafinuotu augaliniu aliejumi. Salotos paprastos, bet skanios.