Skanios mėsos lazdelės su paprika, žolelėmis ir sūriu

Skanios mėsos lazdelės su paprika, žolelėmis ir sūriu
Skanios mėsos lazdelės su paprika, žolelėmis ir sūriu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– 1 kg maltos mėsos;
– svogūnas, 1 vnt;
– saldieji pipirai, 1 vnt;
– petražolės ir krapai;
– česnakai, 1 – 2 skiltelės;
– grietinė arba majonezas, 1 valgomasis šaukštas;
– muskato riešutas, pusė šaukštelio;
– saldžioji paprika, pusė šaukštelio;
– duonos trupiniai, 2 – 3 šaukštai;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sūris, 50 – 60 g;
– sviestas ir augalinis aliejus.
 
Reklama
 
Gaminimo procesas

Svogūnus, žoleles ir paprikas sumalkite maišytuve, bet ne į košę.

Į masę suberkite kiaušinį, grietinę, druską, pipirus ir kitus prieskonius, sumaišykite.

Masę sumaišykite su malta mėsa ir duonos trupiniais, druska pagal skonį.

Sušaldytą sviestą supjaustykite gabalėliais.

Išklojame plėvelę ir dedame truputį faršo, iš jo padarome pyragą, paskleidžiame tarkuotą sūrį, gabalėlį sviesto ir truputį krapų. 

Mes sulenkiame pyragą į pailgas lazdeles, sandariai uždarykite kraštus.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir paskleiskite pirštais, sutepkite pirštų viršų augaliniu aliejumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40 – 45 minutes.
Reklama
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis.

Niekas netiki, kad gaminu be tešlos. Greitas ir skanus mėsos pyrago receptas


Skanios mėsos lazdelės su paprika, žolelėmis ir sūriu

Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės. 

Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • balta duona arba kepalas;
  • faršo, 350 g;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • pieno, 250 ml;
  • mocarela sūris;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
Reklama
Gaminimo procesas

Duoną ar kepalą supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.

Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.

Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.

Ant kiekvieno kepalo gabalėlio uždėkite faršo.

Reklama
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.

Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.

Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui. 

Kartais į faršą dedu grybų.