Tėvas mane išmokė sūdyti agurkus žiemai. Šaltas metodas be verdančio vandens ir acto

2021-09-08 Autorius Worldrecipes.lt

Tėvas mane išmokė sūdyti agurkus žiemai. Šaltas metodas be verdančio vandens ir acto
Geras būdas marinuoti agurkus be acto yra šalto vandens naudojimas. 

Pagal skonį rinkitės žalumynus, kuriuos visada dedate į konservus.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

druska, 1 kg;
aitriosios paprikos, česnakai, pagal skonį;
švarus vanduo, 10 litrų.
Reklama


Gaminimo procesas

Švariame ir šaltame vandenyje ištirpinkite druską.

Į stiklainius sudėkite žalumynus, česnakus ir sudėkite agurkus.

Užpildykite marinatu.

Patarimas: geriau nepridėti garstyčių, kad jos netrukdytų fermentacijos procesui. 

Prieskoniai ir žolelės pagal skonį.

Stiklainius uždengiame dangčiais ir paliekame 5 – 6 dienas, kol fermentacijos procesas sustos.

Po to agurkus nuplaukite švariu vandeniu. 

Ištuštinkite sūrymą iš skardinių.

Į stiklainius supilkite švarų vandenį, užsukite dangtelius ir padėkite laikyti rūsyje arba sandėliuke.

Reklama
Sūrymą galima užvirti ir ant jo užvirti raugintą agurką, naudoti kitų agurkų marinatui – gaunami puikūs lengvai sūdyti agurkai, jei per daug nepadauginsite marinato.

Agurkai laikomi gana ilgai, kelerius metus, jie yra traškūs ir labai skanūs.

Iš esmės nebeperku rūkytos skumbrės – tiesiog pasiimu buteliuką, 3 žuvis ir pagaminu šį skanėstą


Tėvas mane išmokė sūdyti agurkus žiemai. Šaltas metodas be verdančio vandens ir acto

Siūlome išbandyti šį metodą – jis jums patiks ir tikrai negaminsite žuvies jokiu kitu būdu!

 Sūdyta skumbrė yra sultinga ir švelni, kad marinatui suteiktų ypatingą skonį, galite pridėti rūkytos paprikos ir kario ar net 100 mililitrų viskio.

Pagrindiniai ingredientai:
  • Žuvis – 3 vnt
  • Svogūnai – 2 vnt
  • Vanduo – 1 litras
  • Juodoji arbata – 2 šaukštai
  • Lauro lapas – 2 vnt
  • Cukraus, druskos, pipirų mišinys – pagal skonį
Reklama
Kaip gaminti:

  1. Nulupkite žuvų skerdenas, nuimkite galvas, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  2. Pasigaminkite marinatą: užvirkite vandenį su svogūnų lukštu, palaikykite 5 minutes ant ugnies, leiskite 10 minučių užpilti.
  3. Įberkite druskos, arbatos, pipirų, cukraus, kitų prieskonių, užvirkite marinatą, nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.
  4. Paruoškite butelį sūdymui – galite pasiimti įprastą plastiką. 
  5. Nupjaukite viršų, uždėkite žuvies uodegą, užpilkite sūrymu, leiskite 3 dienas pastovėti šaldytuve.

Viską, galite pabandyti! Gero apetito! 

Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais!