Blynai yra labai purūs, neriebūs, jie išlieka švieži net kitą dieną.
Geras recepto dalykas yra tai, kad pašalinus iš keptuvės jie nesukrenta.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 180 g;
- kefyro, 100 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukraus, 2 šaukštai;
- vanilinas;
- soda, 1 šaukštelis;
- miltų, 150 g.
Gaminimo procesas
Kiaušinius išplakite plakikliu su cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilkite kefyrą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Supilkite sodą, gerai išmaišykite.
Įdėkite varškę ir sumaišykite.
Paimkite bet kokio riebumo varškę.
Suberkite persijotus miltus ir sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
Masę perkeliame į maišą, nupjauname kampą.
Tešlą išspauskite į įkaitintą augalinį aliejų ir kepkite spurgas ant vidutinės ugnies, kol pagels.
Spurgos nebus riebios, todėl jas iškart įdėkite į indą.
Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su medumi, šokoladu, bet kokia uogiene ar sirupu.
Svečiai netikėjo, kad yra tik cukinijos, vištienos krūtinėlė ir kiaušinis (be miltų, manų kruopų, krakmolo). Mėsos yra tik 40%, bet kaip kotletai
Pasirodo labai švelnus, sultingas, su prieskonių, blynų ar kotletų, aromatu.
Tai yra PP receptas, nes jame nebus miltų, manų kruopų, bulvių ar krakmolo. Kad tai būtų visiškai teisinga, šiuos blynus galima kepti orkaitėje arba virti vandens vonioje.
Na, paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti, yra pagaminti šiuos kotletus – blynus pusvalandžiui.
Taigi pasiruoškime.
Mes supjaustėme vieną vidutinę jauną cukiniją dideliais kubeliais, kad tada ją būtų galima perleisti per mėsmalę arba pertraukti maišytuvu.
Svogūną taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.
Dabar mes paimame vištienos filė ir supjaustome ją tais pačiais gabalėliais, tinkamais maišytuvui ar mėsmalei.
Šiame recepte būtina naudoti vištienos krūtinėlę, nes ji gerai sugers cukinijų sultis.
Pirmiausia į virtuvinio kombaino (arba maišytuvo) dubenį suberkite svogūną ir česnaką ir paverskite juos vienalyte mase.
Tada čia dedame vištienos krūtinėlę ir dar kartą permušame kombainu, kol gaunama vienalytė masė.
Tai masė, kurią turėtume gauti.
Šią masę paskleidžiame į dubenį.
Dabar važiuojame čia vienu kiaušiniu ir įdedame du šaukštus avižinių dribsnių.
Anksčiau šias avižinius dribsnius sumaliau maišytuvu iki labai smulkios, beveik miltų.
Nedelsdami įpilkite druskos, juodųjų pipirų, šiek tiek džiovinto česnako ir vištienos prieskonių.
Mano vištienos prieskoniuose yra maltos kalendros, chmeli suneli, saldžioji paprika, džiovinti bazilikai ir petražolės.
Viską tinkamai sumaišykite, o mūsų masė kotletams – blynai paruošti.
Šiuos arba kotletus, arba blynelius kepame nedideliame kiekyje gerai įkaitinto augalinio aliejaus porą minučių iš kiekvienos pusės.
Šaukštu paskleidžiau masę į keptuvę ir tada suteikiau kotleto formą.
Kepame be dangčio, kad garai nesutrauktų kotletų, o sultys liktų viduje.
Ir taip greitai, tikrai per pusvalandį, šeimos vakarienei paruošiau visą kalną skanių kotletų.