Nustokite pirkti avokadus. Štai kaip galima užsiauginti avokado medį namuose, vazonėlyje.

Nustokite pirkti avokadus. Štai kaip galima užsiauginti avokado medį namuose, vazonėlyje.
1. Sėklos sudaiginimas

Paimame avokado sėklą, įsmeigiame keturis dantų krapštukus į ją. Įsitikiname, kad jie yra visi vienodame aukštyje.

Uždedame avokado sėklą ant stiklinės vandens. Naudojame dantų krapštukus taip, kaip parodyta piešinyje.
Reklama


Leidžiame sėklai gerti vandenį iš stiklinės nuo 2 iki 6 savaičių, šiltoje vietoje, bet ne tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Per tą laiką turi išaugti šaknis bei stiebelis. Kai šaknys išaugs iki 6 colių (~15 centimetrų), nukerpame jas iki 3 colių (~7,5 cenetimetro). Leidžiame šaknims sustorėti, o lapams paaugti.

2. Laikas sodinti

10 colių (25 centimetrų) skersmens puodynę pripildome žemėmis. Centre padarykite duobutę ir įstatome ūgliuką. Drenažui galima naudoti terakotinį vazoną su kiauryme dugne.
Reklama


Žemė privalo būti drėgna, bet ne per daug. Laistome reguliariai. Jeigu lapai ima gelsti arba kabo, leidžiame žemei pradžiūti, o paskui laistome, bet mažiau.

3. Mėgaukitės savais avokadais!

Jums tai pavyko! Laistome savo avokadą ir jūs pastebėsite, kaip pradės formuotis vaisiai, bet tai užims dar gana ilgą laiko tarpą. Laukiame savo avokadų!

Nijolė Paškauskienė

o kodėl ruduoja lapai ar ko nors truksta ar per daug šviesos ?
Atsakyti

Nijolė

Man taip pat nujuodo lapai ir nuvyto. Nežinau kodėl, ar saulės per daug kliuvo, ar drėgmės...

Raimonda Kapitanova

As auginau medis grazus bet vaisiu nebuvo gal del to kad ne taip daiginau idejauistikline su vandeniu ir kai skilo sodinau
Atsakyti

Kristina

Aš taip pat auginau ne vieną medelį, bet nebuvo nei vieno vaisiaus, tai kyla klausymas ar tikrai įmanoma namuose užsiauginti vaisių
Atsakyti

Ž

Vaisiu būna tik po 7 metų

Rim

Kad augtų avokado vaisiai reikia įskiepyti avokada. Jei to nepadarysite medelis augs kaip žolė nevesdamas vaisių. Sis straipsnis klaidinantis.
Atsakyti

Roksana

Kokie skiepai ir kur ju gauti?

Rasa

Užaugo iki 1metro aukščio,bet derliaus nebuvo .Tik gražus medelis.
Atsakyti

Gražina

Įmanoma tikriausia, neišbandžiau iki galo, bet skaičiau, norint turėti avokadus pas save namuose, reikia skietyti, tiesiog, nupjovus viršūnes reikia suskiepinti su kitu avokadu, taip rodoma instrukcijoje. Neskiepintus, tik išauginau avokadus iki 1,5 metro aukščio ir jokio žiedelio, tik paskiau sužinojau, kad reikia skiepinti. Va taip
Atsakyti