Jūs taip pat mėgstate žiuljeną? Jums atrodo, kad šį patiekalą skaniai gamina tik pačiuose madingiausiuose restoranuose?
Štai ir ne. Jį pagaminti gana paprasta. Šiandien mes jums tai įrodysime.
Štai tikro žiuljeno , kurį gamina 70-metės prancūzės, receptas:
Ingredientai:
- vištienos file – 500 g
- pievagrybiai – 300 g
- svogūnai – 2 vnt
- tarkuotas sūris – 200 g
- grietinė – 200 g
- miltai – 50 g
- aliejus – 30 g
- sviestas – 20 g
Paruošimo būdas:
- Grybus supjaustykite pakankamai smulkiai.
- Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje be aliejaus, tegu išgaruoja skystis, kuris išteka iš grybų.
- Po to dėkite į grybus aliejų ir sviestą, smulkiai sukapotą paukštienos file, viską pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kepkite su grybais dar 15 min.
- Geriau uždenkite grybus su mėsa dangčiu – kad jie truputį pasitroškintų.
- Po 15 min nuimkite dangtį, dėkite svogūnus ir kepkite viską ne ilgiau 5 min.
- Atskirame inde sumaišykite grietinę su miltais taip, kad nebūtų gumuliukų, perpilkite šį mišinį į atskirą keptuvę ir užvirinkite.
- Mėsą su grybais išdėliokite į puodelius, užpilkite grietine ir padenkite tarkuotu sūriu.
- Ruoškite žiuljeną apie 35 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje .
Ištirpęs sūris turi sudaryti apetitišką sūrio plutelę.
Kaip jūs ruošiate šį populiarų prancūzišką patiekalą?
Tokios skanios vištienos filė dar nevalgiau. Paprasta ir skanu: puikus priedas prie šventinio stalo
Vištienos filė turi vieną savybę, dėl kurios ji nelabai mėgsta gaminti: proceso metu mėsa gali tapti sausa.
Tačiau šio recepto dėka jūs gaunate originalų ir sultingą, minkštą patiekalą, puikiai papildantį šventinį stalą.
Šio recepto bulvės taip pat dera su ritinėliais.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
vištienos filė, 3 vnt;
svogūnai, morkos, 1 vnt;
grybai, 200 g;
bulvės, 5 vnt;
pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
druska, pipirai, itališkos žolelės;
česnakai, 2 skiltelės;
sūris, 120 g;
kiaušinis, 1 gabalas;
vanduo, 70 ml;
grietinės arba natūralaus jogurto, 2 šaukštai.
Virimo procesas
Kiekvieną filė supjaustykite į dvi dalis ir gerai išplakite, pagardinkite druska ir pipirais, paprika ir kitais prieskoniais, įtrinkite visus prieskonius į mėsą ir palikite marinuoti 20 – 30 minučių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, tris morkas ant rupios trintuvės. Ir kepkite daržoves augaliniame aliejuje.
Pievagrybius supjaustykite gabalėliais ir suberkite į daržoves, išmaišykite ir troškinkite.
Bulves supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Pomidorų pastą sumaišykite su grietine, druska ir pipirais, aromatinėmis žolelėmis pagal skonį, kapotu česnaku ir vandeniu.
Padažą gerai išminkykite ir su juo supilkite bulves. Mes sumaišome.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite bulves, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Trys sūriai ant trintuvės ir padalijami į 2 dalis.
Vieną sumaišykite su daržovėmis ir grybais, įpilkite grietinės ir smulkintų česnakų, minkykite masę iki vientisos masės.
Šiuo įdaru aptepame kiekvieną išplaktą filė, susukame vyniotinį ir, jei reikia, sutvirtiname iešmeliu.
Sutepkite formą aliejumi, išdėstykite ritinius.
Sumaišykite kiaušinį su grietine (pora šaukštų) ir druska, tarkuotu sūriu ir padėkite padažą ant ritinių.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Aš patiekiu bulves su ritiniais ir šviežių daržovių salotomis, pasirodo graži ir soti, visavertė vakarienė.
Neprilygstamas receptas! Karštas bulvių ir vištienos patiekalas, kuris visada padės greit paruost pietus
Keptos bulvės su vištienos krūtinėle, sūriu ir kumpiu yra paprastos, greitos, bet skanios ir patenkinamos.
Aš dažnai gaminu šį patiekalą ir gaminu jį net ant šventinio stalo, mano svečiams visada patinka jo originalus skonis.
Svarbiausia pasirinkti tokio tipo bulves, kuri būtų tinkama kepti ir kepti, tada gabalėliai bus minkšti, tačiau išlaikys savo formą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 4 vnt;
- kumpio ir sūrio po 150 g;
- bulvės, 500 g;
- druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- džiūvėsėlių, 100 g.
Gaminimo procesas
Kiekviename filė gabale darome pjūvį, kad vėliau mėsą atidarytume kaip knygą.
Mėsą iš visų pusių pipirais ir druska užlenkite ant pjūvio ir palikite marinuotis.
Supjaustykite bulves juostelėmis, druska ir pipirais, įdėkite į kepimo indą, pabarstykite augaliniu aliejumi.
Ant sūrio riekelės uždėkite kumpio gabalėlį.
Mes pakartojame procedūrą ir dedame šį įdarą į kiekvieną filė.
Apvoliokite suktinukus plaktu kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais ir paskleiskite bulves.
Kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti peiliu smulkintą česnaką pagal skonį.
Taip pat siūlau savo naminį garstyčių padažą su majonezu.
KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai
Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo.
Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 500 g;
- kiaulienos kotletai, 500 g;
- grybai, 100 g;
- saldieji pipirai, pusė;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves griežinėliais.
Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite.
Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Mes paliekame 30 minučių.
Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.
Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.
Įdėkite bulves į kepimo indą.
Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.
Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.
Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.
Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.
Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis
Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.
Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt.
Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.
Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.
Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.
Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.
Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.
Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.
Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.
Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!
Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti.
Siūlau greitesnį variantą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Valome daržoves.
Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.
Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.
Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.
Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.
Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.
Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. .
Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.
Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas
Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …
– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui.
Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela.
Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu.
Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį!
Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis.
Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!
Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Bet mes kalbame apie guliašą!
– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?
Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
- Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
- Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
- Svogūnai – 300 gramų
- Pomidorų tyrė – 200 gramų
- Miltai – 60 gramų
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų.
Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti.
Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio.
Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.
Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.
Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.
Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių.
Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.
Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!
Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!
Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą.
Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.
Receptui jums reikės :
- žuvies filė – 800 gr;
- ryžiai – 100 gr;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinė – 100 gr;
- svogūnai – 1 vnt;
- maltų juodųjų pipirų.
Filė praleidžiame per mėsmalę.
Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje.
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų.
Kiaušinius sumaišykite su druska.
Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską.
Įpilkite grietinės ir kiaušinių.
Mes viską sumaišome.
Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.
Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.
Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių.
Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių.
Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių.
Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.
Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos
Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;
– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;
– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.
Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.
Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį.
Mes paliekame marinuotis.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.
Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.
Supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.
Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu
Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas.
Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių.
Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 3 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
- pomidoras, 1 vnt;
- sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
Įdėkite mėsą į kepimo indą.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.
Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.
Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.
Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.
Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.
Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.
Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje
Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;
– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.
Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.
Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus.
Mes sumaišome daržoves ir žoleles.
Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.
Minkykite masę.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį.
Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.
Patys tobuliausi kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu
Suktinukai yra sultingi viduje, turtingos skonio puokštės, kurioje yra kriaušių, grybų ir vyno natų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaulienos sprandinė, 500 g;
– pievagrybiai, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– raudonas vynas, pusė taurės;
– sūris, 150 g;
– kriaušės, 1 – 2 vnt;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą pailgomis riekelėmis, gerai išplakite jas, druską, pipirus ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais, kriaušes – gabalėliais, o sūrį – kubeliais.
Kepkite svogūną, kol pusė išvirs, suberkite grybus ir troškinkite 10 minučių.
Kai masė atvės, sumaišykite ją su grybais.
Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, ant jo – sūrio kaladėlę ir susukame ritinėlį, pritvirtiname dantų krapštuku ar siūlu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 10 minučių, išimkite kepimo skardą, pabarstykite mėsą vynu ir vėl padėkite į orkaitę 15 minučių.
Tobulasis būdas: Vištienos šlaunelės su bulvėmis orkaitėje kaip restorane
Šio recepto žievė yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos šlaunelės, 5 vnt;
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;
– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;
– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.
Perduokite česnaką per presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.
Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.
Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.
Ar turite vištienos krūtinėlės namuose? Geriau nei beliašai ir čeburekai: gyvenk, mokykis
Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt;
- vištienos krūtinėlė, 800 g;
- svogūnas, 0,5;
- majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.
Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.
Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.
Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.
Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais garnyrais ir salotomis.
Niekas netiki, kad gaminu be tešlos. Greitas ir skanus mėsos pyrago receptas
Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės.
Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- balta duona arba kepalas;
- faršo, 350 g;
- svogūnas, 1 gabalas;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pieno, 250 ml;
- mocarela sūris;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Duoną ar kepalą supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.
Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.
Ant kiekvieno kepalo gabalėlio uždėkite faršo.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.
Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.
Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui.
Kartais į faršą dedu grybų.
Vietoj kotletų ant šventinio stalo. Aš taip gaminu jau 20 metų. Skaniau aš dar nevalgiau
Paprasta ir skani vakarienė iš įprasto produktų pasirinkimo.
Medalionai iš maltos mėsos tinka net šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 400 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- morkos, 1 vnt;
- bulvės, 400 g;
- kukurūzų miltų, 1 valgomasis šaukštas;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- sūrio, 100 g;
- majonezo ir grietinės po 3 šaukštus
Gaminimo procesas
Faršą pagardinkite druska ir prieskoniais.
Tris bulves ant trintuko ir druskos, palikite 10 minučių, tada išspauskite skysčio perteklių.
Į faršą suberkite kukurūzų miltus ir tarkuotą svogūną.
Antrą svogūną smulkiai supjaustykite.
Trys morkos.
Kepkite svogūnus su morkomis.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite didelius faršo paplotėlius.
Ant kotletų dėkite tarkuotų bulvių, ant viršaus – troškintų daržovių.
Sumaišome majonezą ir grietinę, druską ir dedame prieskonius, pipirus.
Šiuo padažu sutepkite kamino viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 minučių.
Tokie užkandžiai tinka prie įvairių garnyrų, šviežių daržovių salotų, skanių naminių padažų.
Vakarienės gaminimas viename patiekale! Paruošimui skiriu 10 minučių, visa kita atliks orkaitė
Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 900 g;
- maltos vištienos, 750 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- grietinė, 200 g;
- 100 ml vandens;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.
Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.
Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.
Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę
Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.
Mėsos kukulių formavimas
Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.
Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.