Pasiseks iš pirmo karto! Iš močiutės užrašų knygelės vyniotinis su aguonomis

Pasiseks iš pirmo karto! Iš močiutės užrašų knygelės vyniotinis su aguonomis
Tai paprastas, bet labai sėkmingas receptas, kuris visada pasirodo esąs labai skanus visiems, net pradedantiesiems virėjams.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– paruošta tešla, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– cukrus, 200 g;
– aguonos, 200 g;
– pienas, 1 valgomasis šaukštas;
– vanduo 0,5 l;
– žiupsnelis druskos.
Reklama
Gaminimo procesas

Aguonas 30 minučių pavirkite vandenyje, perkoškite ir sukite per aguonų malūnėlį su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Padalinkite tešlą į 4 dalis – susukite.

Kiekvieną susukite ir uždenkite aguonų įdaru, susukite suktinukus.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite suktinukus, patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sausomis aguonomis.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.

Patarimas : galite pasiimti bet kokią tešlą, mieles, pūstą – suktinukai bus labai skanūs. Jei mėgstate įdarą su aguonomis ir medumi, įdėkite medaus, galite naudoti džiovintų vaisių gabalėlius.

Nustebsite, koks paprasta ir kremo nereikia. Saldūs, plikyti sausainiai: nebrangūs ir skanūs


Pasiseks iš pirmo karto! Iš močiutės užrašų knygelės vyniotinis su aguonomis

Tokie kreminiai sausainiai paruošiami labai paprastai ir greitai, tai pasirodo gana daug. Kremo čia nereikia, patys sausainiai yra gana skanūs, labai panašūs į kreminius pyragus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • pieno, 130 g;
  • 100 ml vandens;
  • sviesto ir cukraus po 50 g;
  • kiaušiniai, 2 – 3 vnt;
  • miltų, apie 120 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišykite pieną su vandeniu, sviestu ir padėkite masę ant ugnies.

Supilkite cukrų, užvirkite ir nedelsdami išimkite iš viryklės.

Supilkite persijotus miltus ir gerai išminkykite tešlą.

Dedame ant vidutinės ugnies ir minkome, kol tešla susirenka į gumulą.

Nuimkite nuo ugnies, įdėkite į dubenį ir atvėsinkite 10 minučių.

Plakite kiaušinius plakikliu ir dalimis supilkite į šiltą tešlą, gerai išminkykite mentele.

Patarimas: tešla turi būti tiršta, todėl įpilkite tiek kiaušinių masės, kiek ji suteiks tokią konsistenciją.

Kepimo skardą uždengiame pergamentu ir tešlą išspaudžiame mažų rutuliukų pavidalu, naudodami konditerinį maišelį arba tiesiog tvirtą maišelį su nupjautu kampu.

Mes kepame 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 10 minučių.
Reklama
Jei turite laiko ir noro, galite ištirpinti šokoladą ir panardinti jame sausainius.

Audronė

Siaubingas vertimas!
Atsakyti