Netrukus prasidės šviežių daržovių iš jų sodo sezonas. Laukdamas ieškau savo mėgstamų receptų ir dalinuosi su jumis. Šiandien jie yra marinuoti agurkai.
Norėdami paruošti 3 l skardines, jums reikės:
- agurkai;
- vandens, 1,5 l;
- druskos, 3 šaukštai;
- actas, 2 šaukštai;
- krienų lapai, krapai, serbentų lapai;
- česnako, 1 galva.
Gaminimo procesas
Stiklainio apačioje įdėkite nuplautų žolelių ir česnako skiltelių.
Agurkus nuplauname ir pripildome stiklainį, pabarstome česnako skiltelėmis ir žolelėmis.
Į stiklainį supilkite actą.
Užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, virkite dar minutę ir karštą supilkite į stiklainį.
Mes uždengiame plastikiniu dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje.
Sūrymas nurodomas vienam 3 litrų stiklainiui. Todėl teisingai apskaičiuokite stiklainių skaičiui reikalingus kiekius.
Pridėkite žalumynų pagal savo skonį, žinau, kad daugelis deda petražolių, ąžuolo lapų. Taip pat galite sumaišyti pipirus su žirneliais.
Paprasta cukinija, bet skanesnės cukinijos jūs dar negaminote. Visi ieško tokio recepto
Aromatinis cukinijos suktinukas puikiai dera su įvairiais įdarais.
Šį kartą gaminu su sūriu ir grybais, šviežiomis žolelėmis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- krapai;
- miltų, 120 g;
- druska, pipirų mišinys, itališkos žolelės;
- pievagrybiai, 300 g;
- sūrio, 150 g.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant rupios trintuvės, išspauskite.
Grybus supjaustykite gabalėliais ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, tada užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, druskos ir pipirų, troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Sumaišykite cukiniją su česnaku, prieskoniais, pipirų, smulkintų krapų ir kiaušinių mišiniu.
Masę gerai išminkykite ir suberkite miltus, išmaišykite.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir paskleiskite masę, išlyginkite ją per visą formą.
Pyragą kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Pyragą su pergamentu paskleidžiame ant stalo.
Paskleidžiame grybus, pabarstome tarkuotu sūriu.
Mes suvyniojame tankų ritinį ir pabarstome sūriu ant viršaus.
Mes siunčiame jį į orkaitę ir kepame 10 minučių.
Suktinukas pasirodo labai aromatingas ir skanus, tiek karštas, tiek šaltas. Tai puikus priedas prie bet kokio valgio.