Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas

Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas
Marinuotos cukinijos su šviežiomis žolelėmis ir žaliais svogūnais bus puikus priedas prie įvairių mėsos patiekalų iškylos ar vakarienės metu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, agurkai, morkos, 2 vnt;
  • krapai ir žali svogūnai geroje kekėje;
  • česnako, 2 gvazdikėlių;
  • keptos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas;
  • obuolių sidro actas, 80 ml;
  • augalinis aliejus, 60 ml;
  • čili pipirų pagal skonį
  • druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
  • pipirai ir prieskoniai;
  • cukraus, 0,5 šaukštelio

Reklama
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ir morkos supjaustomos ant korėjietiškų morkų tarkos. Agurkai taip pat yra trys.

Mes supjaustome krapus ir žalius svogūnus, sumaišome su cukinijomis, morkomis, agurkais, česnakais ir augaliniu aliejumi, perleistu per presą, actu, čili, druska.

Gerai išminkykite visą masę ir suberkite ją į stiklainį, taranuokite ir užpildykite sultimis.

Mes siunčiame į šaldytuvą 4 valandoms, kad jis būtų užpilamas. 

Periodiškai pasukite stiklainį taip, kad marinatas mirkytų daržoves.

Reklama
Salotos pasirodo šviežios, traškios, labai aromatingos ir skanios, tinkamiausias priedas prie kepsnių. Patiekiant pabarstykite paskrudintomis sezamo sėklomis.