Šį receptą aš dievinu dėl to, kad kepant pyragėliai visiškai nesugeria aliejaus, tai yra išeina neriebūs.
Aliejaus aš pilu tik vieną kartą, kol kepu visą didelę partiją pyragėlių.
Jie išeina purūs, minkšti ir labai skanūs. Įdaras gali būti bet koks, koks jums patinka.
Šį kartą aš nusprendžiau pagaminti pyragėlius su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais. Rekomenduoju šį receptą visiems, kas nemėgsta riebiai, bet mėgsta keptus pyragėlius!
Kokių produktų reikia tešlai:
- pusė litro kefyro
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 kiaušinis
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 600-700 g miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- virti kiaušiniai + svogūnų laiškai įdarui
- aliejus pyragėlių kepimui
Pereinu prie gamybos proceso:
Imu didesnį dubenį, kuriame ruošiu tešlą.
Iš pradžių įmušu kiaušinį ir dedu didelio riebumo grietinę.
Toliau pilu kefyrą, beriu druską ir pradedu plakti šluotele iki vienalytės masės.
Atmatuoju 600 g miltų, sumaišau su kepimo milteliais ir iškart sijoju į skystą pagrindą.
Iš pradžių tešlą maišau šaukštu, kad miltai sudrėktų.
Kai ji tampa pakankamai tiršta, dedu ją ant stalo ir minkau rankomis.
Iš pradžių tešla bus truputį sunki ir lipni, kol neįbersiu miltų.
Gerai minkau tešlą kelias minutes, o paskui įberiu truputį miltų, jei ji smarkiai limpa.
Galiausiai tešla gaunasi truputį lipni, bet ne per smarkiai.
Palieku tešlą 10-15 min.
Įdarą galima paruošti prieš minkant tešlą.
Kadangi aš nusprendžiau gaminti su kiaušiniais ir svogūnų laiškais, tai iš anksto išviriau kiaušinius ir juos ataušinau.
Kol tešla ilsisi, supjaustau kiaušinius nedideliais kubeliais, o svogūnus smulkiai kapoju, sumaišau.
Beriu druskos ir pipirų pagal savo skonį.
Pailsėjusią tešlą daliju gabalėliais, kurių svoris apie 50 g. Kiekvieną suapvalinu ir leidžiu truputį pagulėti.
Po to kiekvieną gabalėlį iškočioju į ploną paplotį, kurio storis apie 5 mm.
Į centrą dedu truputį įdaro ir formuoju pyragėlį, užlipdydama kraštus.
Į keptuvę pilu tiek aliejaus, kiek reikia tam, kad kepimo metu daugiau nepilti.
Gerai įkaitinu ant ugnies, tarp vidutinės ir didelės.
Jei bus nepakankamai įkaitinta, tai pyragėliai nebus purūs ir sugers daug aliejaus.
Dabar gaminius dedu į keptuvę ir kepu iš abiejų pusių po kelias minutes kol parus.
Imu kefyro ir paruošiu greitų kepinių prie arbatos. Sausainiai su cukrumi: gaminami akimirksniu
Kefyro tešla visada išsiskiria savo savybėmis, kad ilgai išliktų gaivi ir minkšta.
Šis receptas yra lengviausias ir greičiausias, jam reikia tik kelių produktų, kurie visada yra virtuvėje.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 120 ml;
- augalinis aliejus, 50 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukrus, 30 g;
- kepimo miltelių, 1 šaukštelis;
- miltai, apie 270 g;
- citrinos žievelės.
Gaminimo procesas
Plakite šluotele ar mikseriu kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Įpilkite cukraus ir plakite iki vientisos masės.
Įpilkite kambario temperatūros kefyro ir išmaišykite.
Į masę įtrinkite citrinos žievelę, išmaišykite.
Į dalis supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Patarimas: jums gali prireikti daugiau ar mažiau miltų, tešla turi būti minkšta ir elastinga, lanksti.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą iš maždaug 4 mm sluoksnio.
Stikline išpjaukite apskritimus, vieną pusę pamerkite į cukrų, užspauskite kraštus, tada vėl į cukrų ir dar kartą suspauskite kraštus. Pasirodo, apvalkalas.
Mes paskleidžiame sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepame apie 20 – 30 minučių, tačiau pažvelkite į savo orkaitę, lukštai turėtų tapti auksiniai.
Minkštas viduje ir šiek tiek traškus išorėje, labai greitai išsibarstė.
Taip pat galite užpilti lydytu šokoladu, kad gautumėte prabangų skonį ir aromatą.
Dietinis pyragas be miltų su obuoliais. Galite valgyti prieš naktį, nors kiekvieną dieną
Sveikas ir visiškai nekaloringas pyragas, puikus skanėstas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 2 vnt;
– kefyras, 50 ml;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– varškė, 100 g;
– avižiniai dribsniai, 150 g;
– medus, 30 g;
– cinamonas, pusė šaukštelio;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– daržovių aliejus.
Avižinius dribsnius reikia smulkiai supjaustyti maišytuvu iki miltelių ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Užminkykite varškę ir sumaišykite su kefyru bei medumi, tada visą masę gerai išplakite maišytuvu, kol bus visiškai vienalytė.
Suberkite išplaktus kiaušinius ir cinamoną, gerai išmaišykite ir suberkite avižinių dribsnių miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
Kepimo indą patepkite sviestu ir uždenkite pergamentu, išdėliokite sluoksnį obuolių griežinėlių.
Tešlą paskleidžiame ir gerai išlyginame.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30 – 35 minutes.
Pasirodo, labai skanu ir aromatinga, jei obuolius pakeisite kriaušėmis, slyvas (imkite tik saldžias veisles) braškėmis, abrikosais ir persikais (tankiais).
Į formos dugną galite įdėti obuolių ar kitų vaisių gabalėlių, ant viršaus uždėti mažai riebalų varškės ar varškės masės sluoksnį ir išdėlioti tešlą.
1 litras kefyro, 1 litras pieno, 6 kiaušiniai, 2 arb. Saukšteliai druskos: palieku šaldytuve per naktį, valgau jau ryte
Aš, žinoma, nesu sūrių gamintojas (tam tikra prasme – ne profesionalus sūrio gamintojas), bet naminį sūrį gaminu reguliariai, už centą, ir tai yra beprasmiška !!! Dabar aš jums pasakysiu, kaip.
Ar visi matė pieną ir kefyrą minkštuose maišeliuose ant tinklų? Kuris yra 32 rubliai? Taigi mums jų reikia.
- 1 litras kefyro
- 1 litras pieno
- 4-6 kiaušiniai
- 2 šaukšteliai druska
- 1/3 šaukštelio raudonos aitriosios paprikos
- žiupsnelis kmynų
- 1 skiltelė česnako
- nedidelė krūva skirtingų žalumynų: krapai, kalendra, žali svogūnai, petražolės, galite net baziliką
- ožragė – žiupsnelis (bet tai mano asmeninė priklausomybė).
1. Pirmiausia supilkite pieną ir kefyrą į puodą ir padėkite ant viryklės, palaukite, kol pieno mišinys gerai sušils (bet neužvirkite). Kol laukiate, kiaušinius išplakite su druska ir, kai mišinys įkais, supilkite kiaušinius ir maišykite ant silpnos ugnies, kol išrūgos atsiskirs.
2. Išjunkite ugnį ir palikite atvėsti mišinį maždaug 2 minutes.
3. Paimkite kiaurasamtį, 2 sluoksnius užklijuokite marle ir supilkite į jį varškės masę.
Žoleles sumalkite su česnaku ir įmaišykite į varškę kartu su paprika ir kitais prieskoniais, jei naudojate.
Neišmeskite serumo. Į jį įpilkite smulkintų žalumynų, truputį mineralinio vandens su dujomis ir padėkite į šaldytuvą. Kai jis atvės, tai bus skanus padažas okroshka.
4. Varškės masę tolygiai paskirstykite šaukštu, marlę susukite į mazgą ir leiskite išrūgoms visiškai nutekėti. (Aš įdėjau litrinį indelį vandens tiesiai ant ryšulio, tiesiai į kiaurasamtį).
5. Kai išrūgos visiškai nusausins, atsukite marlę ir padėkite sūrį ant indo.
Ant sūrio, uždengto ta pačia marle, uždėkite mažą pjaustymo lentą arba plokščią plokštelę, o ant viršaus – ir uždarą indelį su vandeniu: jis atliks priespaudos vaidmenį, iki galo išspausdamas drėgmės perteklių.
Varškę belieka palikti šaldytuve per naktį, o ryte jau gausite labai skanų naminį užkandį. Produkcija yra daugiau nei 550 gramų skanaus naminio sūrio!
Kadangi nemoku gaminti truputį, iš karto pagaminu tik 3×3 litrus, tada papildomai pasūdau ir kepu dalį varškės bei su ja kepu pyragus, pyragus ir visokius troškinius. Neseniai su juo gaminau gruziniškus koldūnus, įmaišiau aštrų suluguni. Labai skanus!
Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu
Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
- vištienos krūtinėlė, 600 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
- karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Obuolys – plonais griežinėliais.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.
Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.
Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.
Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas
Ingredientai:
- 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
- 4 vištienos kumpeliai
- 1-2 svogūno galvos
- 1 morka
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 a.š. adžigos
- 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
- 30 g sviesto
- Druskos pagal skonį
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje
Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite
Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą.
Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).
Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.
Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.
Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Dabar kopūstų nekepu, netroškinu.
Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.
25 efektingos pjaustytos mėsos, žuvų, sūrių, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjos. Paprasti produktai - gražus stalas!