Marinuotos šviežių daržovių salotos pasirodo labai skanios ir aromatingos. Idealiai tinka mėsos užkandžiams.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- ridikas, 700 g;
- agurkai, 2 vnt;
- svogūnas, 1 gabalas;
- petražolės ir krapai;
- druskos, 3 šaukštai;
- cukraus, 6 šaukšteliai;
- vandens, 1 l;
- garstyčių pupelės, 1 arbatinis šaukštelis;
- lauro lapas, 2 vnt;
- actas 9%, 80 ml;
- kvapiųjų pipirų žirniai, 5 vnt;
- pipirų grūdeliai, 10 vnt.
Gaminimo procesas
Praskieskite druską ir cukrų vandenyje, įpilkite garstyčių. Lauro lapas ir pipirai.
Užvirkite ir virkite 5 minutes. Atvėsinkite.
Ridikėlius nuplauname ir supjaustome apskritimais.
Agurkus taip pat supjaustome griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Patarimas: galite pasiimti bet kokį raudoną ar paprastą lanką, kurį turite.
Ridikėlius, agurkus, svogūnus ir žoleles sluoksniuokite į švarius 0,7 l stiklainius.
Mes užpildome skardines iki viršaus.
Į atvėsusį marinatą supilkite actą, sumaišykite, išimkite lauro lapą ir supilkite salotas į stiklainius.
Uždarykite dangteliais ir palikite ant stalo 6 valandoms.
Kai salotos užpilamos, galite pabandyti.
Šį užkandį galite laikyti 3 savaites šaldytuve.
Tai puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais.
Marinuoju agurkus su įkvėpimu! Pasidalinsiu receptu laukdama šviežių agurkų sezono
Netrukus prasidės šviežių daržovių iš jų sodo sezonas. Laukdamas ieškau savo mėgstamų receptų ir dalinuosi su jumis. Šiandien jie yra marinuoti agurkai.
Norėdami paruošti 3 l skardines, jums reikės:
- agurkai;
- vandens, 1,5 l;
- druskos, 3 šaukštai;
- actas, 2 šaukštai;
- krienų lapai, krapai, serbentų lapai;
- česnako, 1 galva.
Gaminimo procesas
Stiklainio apačioje įdėkite nuplautų žolelių ir česnako skiltelių.
Agurkus nuplauname ir pripildome stiklainį, pabarstome česnako skiltelėmis ir žolelėmis.
Į stiklainį supilkite actą.
Užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, virkite dar minutę ir karštą supilkite į stiklainį.
Mes uždengiame plastikiniu dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje.
Sūrymas nurodomas vienai 3 litrų skardinei. Todėl teisingai apskaičiuokite skardinių skaičiui reikalingus kiekius.
Pridėkite žalumynų pagal savo skonį, žinau, kad daugelis deda petražolių, ąžuolo lapų. Taip pat galite sumaišyti pipirus su žirneliais.