Malta mėsa jau seniai tapo universaliu produktu, pasirodo daug skanių ir įdomių patiekalų.
Šis receptas tapo vienu iš mano šeimos mėgstamiausių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 500 g;
- svogūnas, 1 gabalas;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- sūrio, 200 g;
- pieno, 150 ml;
- miltų, 200 g;
- druska, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Įtrinkite svogūną smulkia tarka ir sumaišykite su malta mėsa.
Į masę įpilkite kiaušinio, druskos ir pagal skonį pridėkite visus prieskonius.
Gerai išminkykite ir palikite šiek tiek užvirti.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Ant stalo išdėliojame pergamentą ir tolygiai paskirstome faršą.
Ant faršo užpilkite sūrio. Mes susukame ritinį.
Mes suvyniojame jį į pergamentą ir išsiunčiame į šaldiklį 3 valandoms.
Likusius du kiaušinius sumaišykite su pienu ir miltais iki vientisos masės.
Supjaustykite ritinį porcijomis ir kiekvieną panardinkite į tešlą.
Kepkite keletą minučių iš kiekvienos pusės.
Kotletai labai sultingi, viduje yra minkštas, lydytas sūris. Patiekalas tinka prie bet kokių garnyrų. Į vidų vis tiek galite įdėti keptų grybų.
Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę
Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.
Mėsos kukulių formavimas
Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.
Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.