Dešra yra labai sultinga, minkšta ir skani iš dviejų rūšių mėsos – kiaulienos ir jautienos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiauliena, 3 kg;
– jautiena, 1,5 kg;
– česnakas, 3 galvos;
– čiobreliai, 1 valgomasis šaukštas;
– paprika, 2 šaukštai;
– Kajeno pipirai, 1 valgomasis šaukštas;
– pipirai, 1 šaukštelis;
– rupios druskos pagal skonį;
– kvapieji pipirai, pusė šaukštelio;
– kiaulienos žarnos arba specialos dešros žarnos.
Gaminimo procesas
Jei naudosite kiaulienos žarnas, tada jas gerai nuplaukite.
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir sumalkite mėsmalėje, paskaninkite visais prieskoniais ir druska pagal skonį, užpilkite pusę vandens ir gerai išminkykite faršą.
Jei į mėsą nepridėsite lašinių, tada, kad dešra nebūtų sausa, įpilkite kelis šaukštus grietinėlės arba naminės grietinės.
Minkykite rankomis ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Mes užpildome žarnas ar apvalkalą malta mėsa, ne per daug, bet ne per laisvai.
Dešreles galite kepti bet kokiu būdu – kepkite keptuvėje arba orkaitėje, kol suminkštės, galite virti vandenyje.
Daryk taip, kaip tau labiau patinka.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
šalotiniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!