Pyragas pasirodo gaunasi labai švelnus ir erdvus, labai mažai tešlos ir daug obuolių įdaro, kuris tiesiog tirpsta burnoje.
Receptas yra vienas iš paprasčiausių ir greičiausių, rezultatas tikrai jus sužavės.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
cukrus, 0,5 stiklinės;
kiaušiniai, 3 vnt;
minkštas sviestas, 70 g;
pienas, 180 ml;
miltų, 2 stiklinės;
kepimo miltelių, 1 valgomasis šaukštas;
Virimo procesas
Obuolius rinkitės saldžiarūgščius, sultingus.
Nulupkite žievelę, supjaustykite plonais griežinėliais.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite plaktuvu arba mikseriu.
Įpilkite lydyto sviesto, išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite pieną, išmaišykite.
Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į masę, išminkyti tirštą ir vienalytę tešlą.
Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite dalį tešlos, sudėkite obuolių skilteles į vieną sluoksnį ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.
Ant viršaus pabarstykite du šaukštus cukraus.
Galite sumaišyti su cinamonu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Pyragą galima atvėsinti skardoje arba dailiai išdėlioti ir leisti atvėsti ant grotelių.
Pyragas bus labai aromatingas ir skanus, minkštas.
Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu
Šie pyragai-bandelės jums tikrai patiks. Jie yra erdvūs, purūs, minkšti, labai aromatingi.
Aš dažnai kepu šį bandelę pusryčiams, vaikai mėgsta į mokyklą pasiimti bandeles.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pieno, 200 ml;
- cukrus, 4 šaukštai;
- žiupsnelis druskos;
- sausos mielės, 1,5 šaukštelio;
- kiaušinis, 1 vnt + baltymai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- miltų, apie 500 g.
Įdarui jums reikia :
- varškės, 350 g;
- trynys, 1 vnt;
- cukraus, 2,5 šaukštai;
- vanilino, žiupsnelio druskos;
- kiaušinis, 1 vnt tepimui.
Gaminimo procesas
Pieną pašildome iki šilto ir sumaišome su cukrumi ir mielėmis.
Palikite masę 10 minučių, kad suaktyvintų mieles.
Varškę derinkite su druska ir cukrumi, vanile pagal skonį, tryniu.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Patarimas : jei varškė yra riebi, pirmiausia ją išspauskite, kad kepant nepradėtų plisti įdaras.
Galite įdėti porą šaukštų manų kruopų, tada įdaras nebus skystas.
Į pieną su mielėmis įpilkite kiaušinio ir baltymų, augalinio aliejaus, sumaišykite.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Uždengiame ir pastatome šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į 4 mm storio sluoksnius.
Mes paskirstome įdarą ant kiekvieno sluoksnio, tolygiai paskirstome ir suvyniojame tankius ritinius.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Kiekvieną ritinį supjaustome 6 – 8 griežinėliais ir dedame ant kepimo skardos, supjaustome.
Tepkite plaktu kiaušiniu, uždenkite ir palikite 10 minučių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Varškės įdarą galite pakeisti bet kuriuo kitu arba į varškę įdėti džiovintų vaisių.
O kai bandelės atvės, jas vis tiek galite užpilti tirpintu šokoladu.